בשורה לתושבי הדרום (צילום: סיוון פרג׳)
בשורה לתושבי הדרום | צילום: סיוון פרג׳

בשורה לתושבי הדרום: לאחר שנים רבות בהן מעל ל-800 אלף תושבי הדרום סובלים ממחסור חמור ביותר במיטות לאשפוז שיקומי ונאלצים לנסוע עד למרכזי שיקום במרכז הארץ, הונחה השבוע אבן פינה לבית החולים השיקומי הראשון בכפר השיקומי "עלה נגב - נחלת ערן" במעמד שר הבריאות יעקב ליצמן ורעיית הנשיא נחמה ריבלין.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הכפר השיקומי, אשר הוקם על ידי עמותת "עלה" והאלוף (מיל') דורון אלמוג, נקרא על שם בנו ערן שהיה ילד עם מוגבלות שכלית. הכפר מעניק טיפולים שיקומיים לכלל תושבי הנגב הזקוקים לשיקום לאחר פגיעות קשות, תאונות, התקף לב, שבץ מוחין ועתיד גם לקלוט חיילים.

בכפר מקווים כי המדינה תיצור באמצעותו תמריצים לאנשי מקצועות הבריאות שיבואו לעבוד בשיקום בדרום. לצורך כך אף ייבנה בסמיכות לכפר השיקומי ישוב חדש "מרחבי דניאל", על שם דניאל טרגרמן ז"ל בן ה-4 שנהרג מפגיעת מרגמה בנחל עוז במהלך מבצע צוק איתן.

"בית החולים השיקומי הראשון בדרום נותן מענה למיליון תושבי הנגב אשר מתקשים כיום לקבל שירותי שיקום באשפוז עקב המחסור החמור", אמר אלמוג. "בחמש השנים הקרובות אנו נכפיל את מספר העובדים בכפר כדי לתת מענה שיקומי מיטבי".

כך ייראה ביה"ח השיקומי. הדמייה
כך ייראה ביה"ח השיקומי. הדמייה | צילום:

"מהות העשייה שלכם היא הצדעה שקטה לחיים, הוקרה לחיים, החיים הפשוטים, היומיומיים", אמרה ריבלין. "יש דברים שהם לא רק פרויקט לאומי - הם סמל לאומי ואתם סמל לאומי. הספירה לאחור של הקמת בית החולים השיקומי הראשון בנגב החלה ומי ייתן ונזכה בקרוב להשתתף בחניכתו".

"זה מאורע היסטורי", אמר ראש המועצה האזורית מרחבים שי חג'ג'. "תושבי הדרום לא ייאלצו לקבל טיפולים בתל השומר או בבית לוינשטיין וזה יקל על המעמסה הרגשית שגם ככה קשה על המשפחות".

הקמת בית החולים מהווה בשורה לאנשים רבים תושבי האזור כמו זהבה גבאי, אשתו של אלי שנפצע ונזקק לשיקום. "ארבע וחצי שנים של אין ספור נסיעות למרכז, לירושלים, איפה לא היינו? זה לא פשוט לעזוב ארבעה ילדים בבית ולנסוע לטיפולים כל הזמן רחוק מהבית", סיפרה. "איך אפשר לנסוע כל הזמן למרכז? זה דבר מדהים שפותחים פה מחלקה ובית חולים". 

על פי ההערכות עלות הפרויקט שיצא השבוע לדרך נע בין 160-180 מיליון שקלים, והוא ימומן באופן משותף בין המדינה לעמותת "עלה": המדינה תממן כמחצית מעלות בית החולים ואילו את שאר הכספים תגייס העמותה. בית החולים החדש יוקם בתוך כשנתיים ויהיו בו 108 מיטות אשפוז.