אישי ציבור ותרבות רבים, לצד בני משפחה וחברים, הגיעו היום לבית העלמין בקריית שאול שבתל אביב ללוות את "זמרת המלחמות", יפה ירקוני, בדרכה האחרונה. ירקוני הלכה לעולמה שלשום בגיל 86, לאחר מאבק ממושך במחלת האלצהיימר.

הבדרן והשחקן שייקה לוי, שלו היכרות רבת שנים עם ירקוני, מחה בבית הקברות על התואר שדבק בה. "למזלה הרע, היו פה הרבה מלחמות והיא נקלעה לשירים יוצאי דופן שדיברו על המלחמות", הוא הסביר - והדגיש: קראו לה 'זמרת המלחמות', אבל היא לא הייתה כזאת. היא הייתה זמרת נפלאה".

שייקה לוי בבית העלמין (צילום: חדשות 2)
שייקה לוי בבית העלמין | צילום: חדשות 2

המשורר חיים גורי, אחד מאחרוני דור תש"ח, נשא הספד ארוך לירקוני. בין היתר, הוא הזכיר את שיריה הידועים שהפכו לנכסי צאן ברזל בתרבות הישראלית: "היו לה 700 שירים - מ'עגלה עם סוסה' וכלה בשירי המלחמה של 1948. 'האמיני יום יבוא, טוב יהיה – מבטיח לך' - המוטיב הזה חוזר וחוזר בכל המלחמות".

גורי סיפר על הקשר המיוחד בינו לבין ירקוני, שנוצר סביב בקשתה לחבר את אחד משיריה המוכרים במיוחד. "כשהייתי מלוחמי חטיבת הנגב עליתי בהפוגה לירושלים... ב'באב אל ואד'", הוא אמר.

יצפאן: "היא הייתה בשבילי כמו אמא"

גם הבדרן אלי יצפאן הגיע להיפרד מ"זמרת המלחמות". הוא סיפר על ההיכרות הארוכה עמה, בזכות הקשר בינו לבין בני משפחתה. "היא הייתה בשבילי כמו אמא", הוא ספד - והוסיף: "כשהייתי מגיע אליה היא הייתה כמו סבתא שלי".

הבדרן אלי יצפאן. "כמו אמא" (צילום: חדשות 2)
הבדרן אלי יצפאן. "כמו אמא" | צילום: חדשות 2

יצפאן תיאר בכאב את השנים האחרונות לחייה, שבהן נאבקה באלצהיימר - המחלה שהכריעה אותה. "עצוב היה שהגענו והיא דיברה איתי ועם הילדים. אז היא הסתובבה שוב, חזרה ואמרה: 'מי אתה?' חשבתי שזה אולי צירוף מקרים, עד שזה קרה פעם נוספת. עד הבנתי שזה קשה".  

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק