מירי רגב (צילום: פלאש 90, יונתן סינדל, חדשות)
הצגה נוספת על הכוונת? מירי רגב | צילום: פלאש 90, יונתן סינדל, חדשות

לקראת פסטיבל עכו שיתקיים במהלך חול המועד סוכות, הודיעה היום (חמישי) שרת התרבות והספורט מירי רגב כי בכוונתה לבחון מחדש את העלאת הקומדיה הסאטירית "פלסטין שנת אפס" במסגרת הפסטיבל. המהלך מגיע על רקע הטענות כי ההצגה "מעבירה מסרים החותרים לכאורה תחת המדינה", לדברי משרד התרבות.

לעדכונים נוספים לשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"משרד התרבות תומך בפסטיבל עכו, שהוא אחד הפסטיבלים המובילים בתחומו ושמביא לידי ביטוי ייחודי פעילות בין מגזרית יהודית וערבית כאחד", נמסר בהודעת משרד התרבות. "עם זאת, על רקע הטענות כי ההצגה 'פלסטין שנת אפס' המועלית בפסטיבל מעבירה מסרים החותרים לכאורה תחת המדינה, סיכמה שרת התרבות והספורט, מירי רגב עם ראש עיריית עכו, שמעון לנקרי, כי העירייה תבצע בחינה מחודשת של ההצגה הצפויה לעלות במסגרת הפסטיבל".

עוד מסרו מהמשרד כי "השרה הנחתה את ראשת מינהל התרבות לצפות בהצגה ולבחון אם אכן יש בה תכנים מסיתים הפוגעים במדינה ובסמליה".

שרת התרבות רגב הסבירה את המהלך: "הנחיתי לבחון האם בהצגה "פלסטין שנת אפס" יש פגיעה במדינה ובסמליה. כפי שאמרתי בעבר יש אבחנה ברורה בין חופש ביטוי לחופש מימון. אף מדינה, גם מדינת ישראל לא תממן מופעים החותרים תחת קיומה".

ההצגה הקומית "פלסטין שנת אפס" של היוצרת עינת ויצמן מגוללת את סיפורו של שמאי בניין שמחליט לאמוד את הנזקים של הבתים הפלסטינים שנהרסו או נפגעו. בכתיבת דו"ח הנזקים שלו הוא מגלה את המציאות הפלסטינית: שהוא הפך למעשה לארכיאולוג של ההווה שכותב את ההיסטוריה הפלסטינית דרך ההרס. ההצגה צפויה לעלות במסגרת "פסטיבל עכו הבינלאומי לתיאטרון אחר" שיתקיים בין התאריכים 17-20.10.

לפני כשבועיים חוללה שרת התרבות מירי רגב סערה כשיצאה בהפגנתיות מטקס פרסי "אופיר" במחאה על הקראת שירו של המשורר הפלסטיני מחמוד דרוויש. המהלך של השרה רגב עורר זעם רב בעיקר בקרב אנשי תרבות שנכחו בטקס בעצמם. אמנים, זמרים ושחקנים פרסמו גינויים למעשיה של רגב ואמרו - "שתתבייש".

רגב הגיבה לביקורת בפוסט שפרסמה בדף הפייסבוק שלה, בו טענה כי: "יש קול אחד שמוסרית וערכית, ראוי להיות מודר מהשיח שלנו, לסמן את גבולות הסובלנות שלנו, והוא הקול הקורא להשמדת מדינת ישראל והעם היהודי", נכתב בפוסט. "זה לא מאבק בין שמאל לימין. זה מאבק על קיומנו. אין מי שמחויב יותר ממני לקידום קולות מודרים ומושתקים במדינת ישראל. יהודים וערבים, ימין ושמאל, דתיים וחילוניים, התרבות הישראלית צריכה לאפשר ביטוי לכולם. אבל דווקא מתוך המחויבות הזו אני שבה ואומרת: לא נממן ולא נכבד תרבות שנלחמת נגדנו. חוסר הסבלנות שהתגלה כלפיי בטקס פרסי אופיר, הוא קצה הקרחון של חוסר הסבלנות התמידי של מי שרוממות קבלת האחר בגרונם".

מעיריית עכו ומפסטיבל עכו לתיאטרון אחר נמסר בתגובה: "לאורך כל שנות קיומו של פסטיבל עכו לתיאטרון אחר. הועלו הצגות ששיקפו מגוון רחב של דעות, תפיסות תיאטרוניות וחירות היצירה שזה אחד מתפקידיו הבולטים של התיאטרון והאמנות.

"עיריית עכו והנהלת הפסטיבל אינם מתערבים בתכנים האומנותיים של הפסטיבל ושומרים על חופש הביטוי והיצירה. כמו כן, רפרטואר ההצגות נבחר אך ורק על ידי המנהל אמנותי בשיתוף הועדה אומנותית הנהלת הפסטיבל סומכת על מקצועיותם. כבכל שנה, במידה שיימצא שתוכנה של הצגה עומד בסתירה לחוק, העירייה פועלת כנדרש".