מגישת המהדורה המרכזית של חדשות 2 יונית לוי העניקה ריאיון לעיתונאי האמריקני צ'ארלי רוז במסגרת תכניתו הוותיקה המשודרת ברשת PBS. במהלך הריאיון, שצולם לפני תחילתו של גל הטרור הנוכחי, שוחחו השניים על הסיקור של ישראל בעולם, עסקת הגרעין עם אירן וגם על החיבה יוצאת הדופן של הישראלים לחדשות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"ישראל בהחלט מתוארת בצורה לא הוגנת בתקשורת העולמית", אמרה לוי במהלך הריאיון. "בצוק איתן ראינו מלחמה אחרת לחלוטין. בטלוויזיה שלנו ישראלים הותקפו שוב ושוב על ידי רקטות של חמאס שיורטו על ידי מערכת כיפת ברזל. היינו תחת התקפה. לעומת זאת שאר העולם ראה את המלחמה בעזה. לפי הנרטיב שלנו עזבנו את עזה לפני 10 שנים, פינינו התנחלויות, מה אתם רוצים מאיתנו? ואנחנו מקבלים טילים מחמאס. ושאר העולם אומר שישראל עושה משהו פסול".

כבר בראשית הריאיון נשאלה לוי על הסכם הגרעין שנחתם בין המעצמות לאירן. "הרוב המכריע של הישראלים, כולל באופוזיציה, חושבים שזה הסכם רע", הסבירה. "בשבילנו אירן היא לא מדינה שנמצאת במרחק רב. אנחנו מרגישים את הניסיונות הבלתי פוסקים של אירן בכל מיני חזיתות, בין אם בטילים שסופקו לחמאס או לחיזבאללה, אנחנו מרגישים את זה כל יום. לכן קשה לשכנע אותנו שאירן יכולה להיות הילד הנחמד החדש בשכונה".

לוי נשאלה האם הסכם הגרעין מהווה מפלה לרה"מ שנאבק נגדו. "אנחנו חיים בעולם של דימויים, יש הבדל בין העובדה שההסכם עבר ושהוא נאבק נגדו ומכאן שמדובר ב'מפלה' ובין הדרך שבה זה הוצג לציבור הישראלי. הוא אומר 'ניסיתי ככל יכולתי ונלחמתי, אמשיך להילחם גם מול הממשל האמריקני הבא', כי הוא מאמין שהוא ימשיך לכהן כרה"מ. הוא הראה לציבור הישראלי שהוא לוקח את הסיכון, הוא הפסיד אך הוא לא שילם בינתיים מחיר בפוליטיקה הפנימית".

על הסיבות שבגללן בחר הציבור בישראל בנתניהו לכהונה רביעית אמרה: "אני חושבת שבראש ובראשונה זה בגלל נושאי ביטחון וביטחון אישי. עבור הישראלים ואני מניחה שגם עבור אזרחי כל מדינה אחרת בעולם, זה מאוד חשוב. מספיק מהישראלים, כמעט מיליון מהם שהצביעו עבורו הרגישו שהוא האדם הנכון לשמור על ישראל. ובאופן יחסי ב-6 השנים שלו כראש ממשלה, ישראל הייתה בטוחה".

במהלך הריאיון הביע רוז פליאה מכך שמהדורות החדשות בישראל זוכות לפופולאריות רבה. "זאת מדינה שאוהבת להתווכח, אנחנו לא מסכימים על דבר מלבד לצפות בחדשות", הסבירה לוי למנחה האמריקני. "הישראלים מתייחסים לחדשות ברצינות רבה מאוד. רוב הישראלים מרגישים שהם תחת איום קיומי והחדשות הם חלק מההישרדות, כדי לדעת מה קורה בכל רגע".