אתמול (חמישי) הגיעה שרת התרבות מירי רגב לנאום בטקס פתיחת פסטיבל ישראל בירושלים, על רקע הודעתה כי לא תממן מופעים בהם קטעי עירום, והתקבלה בשריקות וקריאות "בוז". למרות שהמשיכה רגב לעמוד מאחורי דבריה וניסתה להסביר לקהל את עמדתה, הביקורות נגד השרה לא נרגעות. "במקומות שבהם שילטונות התערבו בהגבלת חופש הביטוי והאומנות, בדרך כלל זה הביא לניוון האומנות והתרבות באותן תקופות", אומר הסופר יהושוע סובול בריאיון לחדשות 2.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"אני חושב שזה מעיד על כוונה להתחיל לצנזר את הפעילות האומנותית ואת חופש הביטוי", מוסיף סובול. "באומנות העירום קיים מיוון הקדומה למעשה, אז אני חושבת שהיא מנסה להחזיר אותנו לעידן המערות או עידן האבן. תקופות חשוכות בתולדות האומנות כששליטים התערבו בחופש הביטוי, אנחנו יודעים שהתקופות האלו הותירו אחריהן חור שחור. אם לכך מתכוונת שרת התרבות שלנו, לגרום לתקופה אפלה בתולדות התרבות הישראלית, אז זה מה שהיא עושה בכל אופן".

הסערה אתמול בטקס הגיעה על רקע הודעתה של רגב כי לא תממן שתי הצגות בהן מופיעים מיצגי עירום, משום שלטענתה הדבר פוגע בערכי הציונות. "הודעתי ואני חוזרת: לא אממן את מופעי הערום", הבהירה רגב בנאומה הערב. "אני מאמינה בחופש הביטוי ובחופש היצירה, אבל חופש הביטוי הוא לא מוחלט ואנחנו יכולים לאסור אומנות שפוגעת בחלק מהציבור. בואו נהיה כנים, כולנו יודעים לעשות אבחנה בין סצנה חושפנית וציור, לבין מופע חי שהשפה האמנותית שלו כולו ערום וכולו פולחן לגוף העירום".

במהלך נאומה אמש ניסתה רגב להרגיע את הקהל המתלהם. "אף אחד לא יסתום לי את הפה, זכותי לומר את מה שאני מאמינה", הבהירה השרה . "זה בסדר, זה חלק מהדמוקרטיה להתנגד לדברים שאני אומרת. לא ארד מהבמה עד אשר אסיים את דבריי. חופש הביטוי לא הולך לצד אחד. כל מי שצועק יאללה מירי יש לי בצד טפסי התפקדות. עוד שלוש שנים תוכלו להצביע לי בקלפי".