חבר הכנסת וסגן השר לשעבר איוב קרא נרשם למסלול היוקרתי של תכנית המנהלים למדיניות ציבורית באוניברסיטת תל אביב. העבודה המסכמת שהגיש הייתה מרשימה, מעמיקה ובעיקר - מועתקת. המרצה בתכנית נדהם לגלות שסגן השר לשעבר העתיק עמודים שלמים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"במשרדי הממשלה ובארגוני החברה האזרחית במדינת ישראל מתקיימת פעילות ענפה ומגוונת, כפי שיפורט להלן, לשמירה על זכויות האנשים עם מוגבלות, אך עדיין קיימים פערים בתחומים רבים", כתב קרא בעבודתו. לרוע מזלו, הקטע נלקח ממסמך שהמרצה של הקורס, ד"ר גל אלון, מכיר היטב.

מדובר בתכנית שהוביל מנכ"ל משרד ראש הממשלה לשעבר, רענן דינור, שד"ר אלון עצמו היה מעורב בכתיבתה. אותו הנוסח בדיוק של הקטע כולו מופיע בתכנית המקורית. "פשוט מאוד יש אי הבנה", הסביר איוב קרא לחדשות 2. "העתקה זה אחד שהוא מסתיר משהו. פה אין הסתרה. אמרתי מאיפה המקור שלי".

וזה רק קטע אחד. מתוך עבודה של 17 עמודים, הועתקו קטעים שלמים וארוכים. כך גם בפירוט חלק מהתכנית שמציע קרא בעבודה: הוא כותב על הקמת חמישה צוותים - צוות כלכלי-חברתי, צוות משאבי אנוש, צוות פיתוח עסקי, צוות איתור ומיפוי חסמים וצוות שינוי מדיניות. בדיוק מה שמציע דינור במסגרת אותו מיזם של הממשלה והמגזר השלישי.

"הלכתי לקורס חדש, עשיתי אותו וסיימתי"

גורמים באוניברסיטה טוענים שקרא לא ציין מהיכן לקח את הדברים, וזה גם לא העיקר. מטרת העבודה הייתה להציע תכנית מקורית משלו. גם כשהגיש עבודה מתוקנת שבה כן ציין את המקור, חלק גדול מהעבודה עדיין הועתק מהתכנית המקורית."העמידו אותי לפני ועדה, בדקו לפני ועדת משמעת, והכל יצא שזה לא נכון", אמר קרא. "כל זה בטל ומבוטל".

אבל השאלה המשמעותית היא מדוע המקרה הזה לא טופל. בעוד שסטודנטים אחרים מורחקים לשנה או אפילו לצמיתות על העתקה, קרא הצליח לשכנע את האוניברסיטה שהוא בסך הכל שכח לכתוב מאיפה לקח את הטקסט. "הכל נפסל. אני לא קיבלתי עליו שום ניקוד, שום דבר, נפסל", הבהיר קרא. "הפסדתי כסף, הלכתי לקורס חדש, עשיתי אותו וסיימתי".

נרשם לקורס חדש. איוב קרא (צילום: חדשות 2)
נרשם לקורס חדש. איוב קרא | צילום: חדשות 2

בסופו של יום, כל שנדרש קרא לעשות הוא קורס אחר לאחר שהמרצה לא הסכים לתת לו ציון. דבר אחד בטוח: היום קרא הוא בוגר גאה של תכנית המנהלים של אוניברסיטת תל אביב, ועוד במדיניות ציבורית.

מאוניברסיטת תל אביב נמסר בתגובה: "בנסיבות הכוללות של המקרה כפי שהתבררו על ידי רשויות התביעה, הוחלט כי פסילת הקורס הייתה בבחינת עונש מידתי על הפרת הוראות בעבודה. הוחלט לפיכך שלא לקיים הליך משמעתי נוסף".