חשד: הותקף ע"י 9 בני נוער (צילום: רויטרס)
משרד החינוך יפיץ הנחיות למניעת התאבדויות | צילום: רויטרס

משרד החינוך נערך עקב הטרגדיה בבאר שבע: אמש (ב') נמצא ילד בן 12 כשהוא מוטל ללא רוח חיים בחדרו, לאחר ששם קץ לחייו. יום לפני כן אושפז ילד בן 13 בבית החולים לאחר שניסה להתאבד. החשד הוא כי הגורם למצוקת הילדים הוא חרם שמטילים עליהם חבריהם ללימודים. בימים הקרובים יוציא משרד החינוך שורת הנחיות חדשות ליועצות החינוכיות בניסיון להתמודד עם המצב ולמנוע מקרים נוספים.  יודגש, כי ההנחיות החדשות הן  לצד הנחיות שפועלות במשך כל השנה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

האירועים הטראגיים תופסים את מערכת החינוך בעיצומה של חופשת החנוכה, אבל מיד בתום החופשה תפיץ יוכי סימנטוב, מנהלת היחידה להתמודדות עם מצבי לחץ וחירום במשרד החינוך, את ההנחיות החדשות ליועצות, וזאת לצד התכנית שפועלת כל השנה למניעת אובדנות.

ההנחיה הראשית ליועצות תהיה לאתר ילדים פגיעים ורגישים שעלולים להיות מושפעים במיוחד מאירועים כגון חרם. הדבר תואם גם הנחיה שהוציא שר החינוך שי פירון במסגרת התכנית השנתית - לחפש ולשים דגש על הילדים הרגישים.

במשרד החינוך יסבירו לצוות החינוכי שבניגוד למה שחשבו בעבר, חשוב לדבר על תופעת האובדנות, אך יש להתמודד עמה בצורה הנכונה. אין להאדיר את המעשה או לרדת לפרטים, אבל חשוב להסביר לכל ילד שמצב של מצוקה הוא מצב רגעי וטבעי ושאפשר לצאת ממנו.

מסר חשוב נוסף שמבקש משרד החינוך להעביר לבני הנוער הוא הצורך לדווח על התעללויות וכי לא מדובר בהלשנה, וזאת מתוך הבנה כי ילדים בגיל הזה משתפים את חבריהם ולא את הוריהם. הצוותים החינוכיים ינסו להסביר לבני הנוער כי דיווח על התעללות יכול להציל חיים.

ברקע הדברים, אמר שר החינוך שי פירון כי אחת המטרות של הנושא השנתי "האחר זה אני", היא להגיע גם לתלמידים החלשים ולראות את התלמידים שבמצוקה.