גם בביטחו הלאומי מתכוננים לתקציב החדש שאמור להביא עמו שורה של גזירות וקיצוצים. באופן לא מפתיע הפרופ' שלמה מור יוסף שעומד בראש המוסד הזה מתנגד להצעה לקצץ בקיצבאות הילדים: "המהלך הזה יגרום לעוד עשרות אלפי ילדים עניים", הוא טוען. 

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

מור יוסף מסביר עוד כי קיום מבחני הכנסה לכל האוכלוסייה הוא אינו דבר מעשי, וקיצוץ של 3 מיליארד שקלים בקיצבאות יקפיץ את מספר הילדים העניים בישראל. מדינת ישראל מוציאה מדי שנה 7 מיליארד שקלים על קיצבאות ילדים, לפחות ל-9% מהמשפחות מדובר על קיצבאות של חמישה ילדים או יותר. "מבחינתנו המטרה היא להוציא כמה שיותר אזרחים וילדים מעל קו העוני, וזה נעשה באמצעות עידוד יציאה לעבודה של אנשים שאינם עובדים, זה האתגר הגדול", אמר מור יוסף בתכנית פגוש את העיתונות.

"אפשר לעשות דברים בטווח הקצר אם יודעים שיהיה רווח בטווח הארוך. אי אפשר קודם כל לקצץ ואז להגיד נראה מה יהיה", אומר פרופ' מור יוסף. "קיצוץ של 3 מיליארד שקל יוסיף בהבל פה 50 אלף ילדים לקו העוני וזו מגמה הפוכה למה שצריך לעשות. לא צריך רק לסדר את השורה למטה, אלא גם להסתכל לעוני בעיניים ולהגיד מה המשמעות".

"לא נשב עם לפיד" (צילום: AP, חדשות)
למי הוא יקצץ בסוף? שר האוצר לפיד | צילום: AP, חדשות

"אפשר לקצץ לעשירים מאוד, אבל אין כאן הרבה כסף כי אין להם הרבה ילדים. אנחנו צריכים לחשוב על אלה שלמטה ולא איך מענישים אותם", אומר מור יוסף על ההצעה לקיים קיצבאות ילדים דיפרנציאליות, שישולמו בהתאם למשכורתם של ההורים. "בכדי להוריד לעשירים צריך לעשות מבחני הכנסה, ואחת הביקורות הגדולות ביותר על המוסד לביטוח לאומי היא מבחן ההכנסה שהוא עושה", מדגיש מנכ"ל הביטוח הלאומי.