נפגעי חברות הטלמרקטינג (ארכיון) (צילום: החדשות)
מוכרים מוצרים ודורשים אלפי שקלים | צילום: החדשות

משרד הכלכלה והמשרד לשינוי חברתי הציגו היום (ראשון) תוכנית למיגור עושק הקשישים על ידי חברות טלמרקטינג. במסגרת התוכנית יוחמר רף הענישה הפלילית ויוטלו סנקציות אישיות נגד נושאי משרה המעורבים בהפרות. "התוכנית תשים סוף לתופעת ניצול הקשישים המכוערת", מסר שר הכלכלה אלי כהן.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"מדובר בבשורה משמעותית וצעד חשוב שיעקור את התופעה מהשורש ויקשה על חברות שמנצלות קשישים להמשיך ולפעול", הוסיף השר.

השרה לשינוי חברתי גילה גמליאל התייחסה גם היא לתוכנית. "לא נפקיר את האזרחים הוותיקים והקשישים, נילחם בנוכלים המנצלים ועושקים את כספם", אמרה. "בשבועות האחרונים נפגשתי עם ראשי הבנקים וחברות האשראי, כולם מבינים שמדובר במאבק לאומי חשוב שמחייבת הירתמות כוללת של המדינה, החברה והמגזר העסקי. זוהי מערכה על צביונה המוסרי של ישראל, התכנית הלאומית תשים סוף לתופעה ותגן על דור מייסדי המדינה".

השרים גמליאל וכהן בהצגת התוכנית (צילום: דוברות המשרד לשוויון חברתי, חדשות)
השרים גמליאל וכהן בהצגת התוכנית | צילום: דוברות המשרד לשוויון חברתי, חדשות

התוכנית, שמובלת על ידי שר הכלכלה והתעשייה והרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן ותועבר לאישור הממשלה, תכלול גם הענקת סמכות לרשות לתפיסת חומר מחשב וקבלת נתוני תקשורת, הגדלת הקנסות ב-50% והטלת סנקציות אישיות על נושאי משרה המעורבים בהפרות.

הרשות תוכל להורות לחברות האשראי להפסיק את הסליקה, להשיב כספים לצרכנים, להקשות על חברות לקיים זיקה עם מי שהיו מעורבים בהפרות ויתוגברו המשאבים של הרשות.

נוסף על כך, חברות השיווק יחויבו להקליט את השיחות עם הצרכנים, לשמור אותן ולמסור אותן לצרכן ולרשות על פי דרישה. כמו כן יוגדלו התקציבים הממשלתיים לפתרון הנושא.