ההורים לנתניהו: התערב במשבר (צילום: פלאש 90 \ Nati Shohat, חדשות)
אילוסטרציה | צילום: פלאש 90 \ Nati Shohat, חדשות

מערכת החינוך העל-יסודי בדרך להשבתה: ארגון המורים הכריז היום (שלישי) על עיצומים החל מהשבוע הבא, במחאה על המו"מ מול משרד האוצר. לפני כשבועיים הכריז הארגון על סכסוך עבודה, והיום הדגיש יו"ר הארגון רן ארז כי העיצומים שיתחילו ביום ראשון יגיעו "עד לכדי שביתה".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות   

רן ארז, יו"ר ארגון המורים, שב והצהיר כי הצעות משרד האוצר למורים "מבזות ופוגעות בחינוך" - וציין כי באוצר מוכנים להעלות את משכורות המורים ב-60 שקלים ברוטו לחודש בלבד: "זה סכום מגוחך".

ארז מחה על יישום "עוז לתמורה" - ההסכם הקיבוצי שנחתם עם המורים העל יסודיים בחודש אוגוסט 2011 והסתיים ב-31 בדצמבר 2016. לדבריו, מאז חודש ינואר מתנהל מו"מ מול משרד האוצר, בשיתוף המרכז לשלטון מקומי ומשרד החינוך.

זועם על המהלך. רן ארז (צילום: פלאש 90 - אוליבייה פיטוסי, חדשות)
רן ארז, ארכיון | צילום: פלאש 90 - אוליבייה פיטוסי, חדשות

"אותם מחדלי שכר ואותו ניצול של עובדי הוראה על ידי משרד החינוך בדרישות לעבודה ללא קבלת תמורה קיימים כבר שנים רבות ובחסות ארגון המורים", נמסר מארגון העובדים "יציגים", עמותה לארגון עובדים. "האם רן ארז החליט להחזיק את תלמידי ישראל כבני ערובה להצלחתו ובכדי לשמר את המשך שלטונו המזכיר שלטון דיקטטורי חשוך?".

"ב-20 השנים האחרונות רן ארז עומד בראש ארגון המורים", הוסיפו בארגון וטענו שאת הסכסוך היה צריך להפעיל בתחילת השנה ולא לאחר 11 חודשים שבהם 40 אלף עובדי הוראה בבתי הספר העל יסודיים עובדים בתנאי שכר של שנת 2011. "נזכיר כי ארגון המורים ורן ארז, הם החתומים על אותו הסכם ניצול 'עוז לתמורה' בו עובדי הוראה נדרשים לעבוד יותר ולהרוויח פחות. הם אלו ששתקו ואפשרו למחדלים אלו להתקיים שנים רבות", הוסיפו וקראו לארז להתפטר.

לפני כשבועיים הסביר ארז כי "האוצר מתעלם מדרישות אחרות של ארגון המורים בנוגע לתנאי העסקה של מורים שאינן קשורות להעלאות שכר". לדברי יו"ר ארגון המורים, "כל המדינה נהנית מעבודתם הטובה של המורים, ולמעשה לא מעוניינת לשלם על כך. איננו יכולים לעשות רמיה לציבור המורים, אנו תובעים תוספת שכר משמעותית ושיפור בתנאי העבודה של המורים".

ארז הדגיש כי כ-3,000 מורים נוטשים את המערכת בכל שנה, וגם הציון הממוצע של המורים החדשים נמצא בירידה: על פי נתוני הארגון, שכר נמוך מוביל גם למחסור במורים שמאלץ מורים לעבוד בהיקף משרה של משרה וחצי - ולעיתים אף שתי משרות - כדי לכסות על החוסר במורים הקיים במערכת.