שביתה במערכת החינוך (צילום: Nati Shohat, פלאש 90, חדשות)
אילוסטרציה | צילום: Nati Shohat, פלאש 90, חדשות

לאחר שאיים בשבוע שעבר על החרפת צעדי המחאה, הודיע היום (שני) ארגון המורים כי החל ממחר ישבית את הלימודים בחינוך העל יסודי, לטענתו בשל התבצרות האוצר וחוסר ההתקדמות במו"מ. "הם שכחו כנראה שגם אנחנו יכולים לחשב חישובים וכי לשקר רגליים קצרות. אין לנו מנוס אלא לחדש את המאבק", אמר היום יו"ר הארגון רן ארז.

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

באגרת שהפיץ למורים, הזכיר ארז את שביתת האזהרה בה נקט הארגון בשבוע שעבר. "שבתנו יום אחד על מנת לאותת למשרדי האוצר והחינוך שלא ניתן יד לסחבת שבה הם נוקטים מזה כ-10 חודשים במו"מ לחידוש ההסכם הקיבוצי", כתב. "למעשה, מדובר לא רק בקביעת ישיבות בתדירות נמוכה, אלא גם בניסיון מצד פקידי האוצר להטעות אותנו באמצעות נתונים שגויים וחישובים לא נכונים, המכוונים להצביע על עלות גדולה מדי של הסכם השכר ואז להקטין למקסימום את דרישותינו".

זועם על המהלך. רן ארז (צילום: פלאש 90 - אוליבייה פיטוסי, חדשות)
"גוררים רגליים". ארז | צילום: פלאש 90 - אוליבייה פיטוסי, חדשות

בארגו המורים דורשים, בין היתר: תוספת שכר מיידית לשכר ההתחלתי, כך שמורה חדש יתחיל משכר של 8,000 שקלים ברוטו במקום 6,400 שקלים, עליית שכר יחסית לוותק ותוספת שכר מיידית למורים מוותק 8 ומעלה. בנוסף דורשים בארגון תוספת גמולי השתלמות והעלאת התקרה של צבירת גמולי השתלמות, שעות לבעלי תפקידים, הוספת תפקידים, תקן ליעוץ בחט"ב, מענקי הצטיינות למורי חט"ב, גמול שעות חינוך למורי החט"ב, סל שעות ניהול למנהלי בתיה"ס ותוספת שכר למנהלים.

"חשוב לציין עוד שרבות מתביעותינו הנוספות אינן עולות כסף, אך משפרות את תנאי העבודה של המורים בבתיה"ס", הבהיר ארז. "הואיל ועד כה לא הייתה בנוגע לתביעות אלו התקדמות כלשהי וכל ההתמקדות הייתה אך ורק בנושא תוספת השכר למורים כפי שפורט בסעיפים 1 ו- 2, תוך רצונם של אנשי האוצר לחלק את התוספות לתשלומים במשך 4 שנים ולא לשלמן מיידית, אין לנו מנוס אלא לחדש את המאבק וביום שלישי יושבתו הלימודים בחינוך העל יסודי. באשר להמשך, נודיע מדי יום בנוגע לצעדים הצפויים בימים שלאחר מכן".

"הארגון נוקט בצעדיים כוחניים"

ביום חמישי האחרון הזהיר יו"ר ארגון המורים את משרד החינוך כי אם לא יושגו הסכמות לטובת עובדי ההוראה ומערכת החינוך בישיבת המשא ומתן שנקבעה להיום, יחדש ארגון המורים את המאבק החל ממחר, כפי שאכן הודיע היום. בעקבות ההודעה, מסרו גורמים באוצר כי היום בצהריים תוכננה פגישת משא ומתן נוספת עם הארגון , בה היו אמורים הצדדים לדון בהצעה עליה סוכם בפגישת המשא ומתן הקודמת.

"לצערנו, יו"ר ארגון המורים בחר שלא לקחת חלק בפגישה, ובמקום זאת הודיע לנוכחים כי יש לו דרישות מקדימות למו"מ שאם לא ייענו אין בכוונתנו לשוב לשולחן הדיונים", תקפו באוצר. "על אף שהמשא ומתן מתקיים מזה חודשים רבים, ולאחר שהונחו הצעות רבות לסיום המשא ומתן, ארגון המורים בחר להציב דרישות מקדימות בעלות תקציבית גבוהה שעיקרן להיטיב עם המורים הותיקים על חשבון המורים הצעירים".

תמונת אילוסטרציה (צילום: רויטרס, חדשות)
"תביעות שמשפרות את תנאי המורים" | צילום: רויטרס, חדשות

עוד הוסיפו הגורמים כי ארגון המורים מסרב לפריסת התשלומים כך שיותאמו להסכמי השכר הנוהגים במגזר הציבורי ולמדיניות התקציבית של ממשלת ישראל. "חבל שבמקום ולנסות להגיע לעמק השווה על ידי ניהול משא ומתן ענייני, בוחר הארגון לנקוט בצעדים כוחניים עד כדי השבתת החטיבות העליונות. צר לנו על החלטת ארגון המורים לגרור רגליים במסגרת המו"מ חלף התקדמות במשא ומתן לצורך חתימה על הסכם שכר שייחזק את המורים בחטיבות העליונות ויקדם את מערכת החינוך בשנים הקרובות".