השביתה בתיכונים שמתקיימת היום (ראשון) ברחבי הארץ אמורה להיטיב עם המורים בשל העובדה שמדובר במאבק על גובה שכרם, אך רבים מהם מתנגדים לה ורואים בשביתה כלי של יו"ר ארגון המורים, רן ארז, שבאמצעותו יגרוף הצלחה בבחירות הקרובות לראשות הארגון.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות  

"ההסכם שלנו (על "עוז לתמורה") הסתיים בסוף שנת 2016. למה רן ארז נזכר רק היום להכריז של סכסוך עבודה"? תהתה אחת המורות שמתנגדות לשביתה. "איפה הוא היה 11חודשים? השכירות עולה, הגז והחשמל עולים, רק השכר שלנו תקוע בשנת 2011. הוא התעורר עכשיו בגלל הבחירות שלו"?

"רן ארז הוא שהביא עלינו את רפורמת עוז לתמורה והאחריות שלו להוריד אותה מעלינו", טענה מורה נוספת. "זה לא רק השכר. אנחנו לא מצליחים לנשום מרוב מטלות שכל פעם מוסיפים לנו ללא תמורה".

אחרת שמה את הדגש על הבעיות האחרות בהוראה, עליהן בקושי מדברים. "נמאס כבר משביתות בלי מטרה. כמה אפשר לפגוע בנו? למה עכשיו מדברים רק על שהכר ולא על הבעיות הנוספות? איך אפשר ללמד 40 ילדים או לבדוק 200 מבחנים בחינם? מה עם הביטחון האישי שלנו, הוא לא חשוב? נגמרו בעיות האלימות?".

זועם על המהלך. רן ארז (צילום: פלאש 90 - אוליבייה פיטוסי, חדשות)
יו"ר ארגון המורים רן ארז | צילום: פלאש 90 - אוליבייה פיטוסי, חדשות

עם זאת, אחדים מהמורים בחרו להתמקד במניע לשביתה והטילו את הזרקור על השכר הנמוך שאותו הם מרוויחים גם אחרי עשרות שנים במערכת החינוך. "אחרי 30 שנה, עם שני תארים שניים, הנטו שלי הוא עדיין 4 ספרות", אמרה לחדשות 2 Online רקפת ברנד. "מעבר לזה חלק גדול מרכיבי השכר לא פנסיוניים וזה אומר שהפנסיה שלי תהיה מאוד עלובה".

ברנד הוסיפה כי תנאי העבודה לא הלכו ונעשו קלים יותר. "עובדים מהבית, ביקורי בית, הרבה שעות נוספות שאף אחד לא סופר. בהפסקה כשיוצאים מהכיתה תלמידים הם עדיין רוצים לדבר. מה עושים קודם? שותים מים? הולכים לשירותים? שומרים? כי אם משהו יקרה לתלמיד אני חשופה להעמדה לדין".

המחלוקת - על תוספת למורים ותיקים וצעירים

יו"ר ארגון המורים רן ארז טען כי מאס במו"מ מול משרדי האוצר והחינוך, וציין כי האוצר הציע תוספת של 60 שקלים ברוטו לחודש. באוצר הכחישו זאת ואמרו שהציעו למעשה 8,000 שקלים למורים צעירים ותוספת של עד 600 שקלים למורים ותיקים.

בהודעת הארגון שלשום נמסר כי מדובר ב"שביתת אזהרה" בת יום אחד בשל "הסחבת וחוסר ההתקדמות שבה נוקטים משרדי האוצר והחינוך במו"מ על הסכם השכר בתיכונים".

רקפת ברנד. "פנסיה עלובה"
רקפת ברנד. "פנסיה עלובה" | צילום:

"המדינה צריכה להפסיק לטמון את ראשה בחול ולהשקיע בעתיד ההוראה ובעתיד של תלמידי ישראל", אמר ארז. גורמים במשרד האוצר אמרו לחדשות 2 Online כי "רן ארז פוצץ את המשא ומתן מסיבה אחת - זו תקופת בחירות בארגון המורים והוא רוצה להראות שהוא שווה משהו ועושה שרירים כדי להצדיק את תפקידו".