בשנים האחרונות כשמדברים על הורות יחידנית בדרך כלל מתכוונים לנשים שבחרו לגדל ילדים לבד. מתברר שיש גם גברים שהחליטו שילדים הם לא בהכרח תוצר של זוגיות. לא מדובר רק בחברי הקהילה הגאה, שלרוב גם הם מגדלים את הילדים כזוג.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"תמיד אהבתי ילדים. התהליך התחיל ממחשבה על הורות משותפת", סיפר האב היחידני דודי טולדו. " היו כמה ניסיונות אבל הרגשתי שזה לא נכון לי - וככה הגיעה ההחלטה של הליך פונדקאות". רותם מרקוביץ', אב יחידני גם הוא, תיאר את קבלת ההחלטה: "משהו לא הסתדר לי במערכות יחסים, הרגשתי לא טוב עם עצמי. מצד שני, מאוד רציתי דור המשך וילד. קפצה לי מודעה בנושא של פונדקאות".

כמו אצל נשים, גם אצל הגברים מדובר בהחלטה מורכבת - כלכלית, נפשית וחברתית. אולי מכיוון שהם עדיין מיעוט, זה לא תמיד עובר חלק, גם לא עבור הקרובים אליהם ביותר. מורן, אחותו של רותם, עוקבת מקרוב אחר חוויית ההורות של אחיה, אך גם לה היו בהתחלה ספקות: "רצינו מישהי נוספת שתהיה שותפה לתהליך הזה בגלל כל הקשיים שיש".

פונדקאות לכולם? אבות יחידנים (צילום: החדשות)
פונדקאות לכולם? אבות יחידנים | צילום: החדשות

עד לאחרונה נשים וגם גברים יחידניים שרצו להביא ילדים לבד נאלצו להשתמש בשירותי פונדקאות בחו"ל. תהליך יקר, קשה שמצריך התמודדות לא פשוטה מבחינה בירוקרטית. התיקון להצעת חוק הפונדקאות שעבר השבוע בכנסת הרחיבה את הזכות לפונדקאות בישראל לנשים יחידניות - אבל הגברים נותרו בחוץ. את עיקר תשומת הלב לקחו הקהילה הגאה שהם רוב המבקשים להשתמש בהליך פונדקאות, אבל הם לא היחידים.

"אני מגדל את הילדה שלי בצורה שוויונית, אני לא רואה הבדל ביני לבין כל אישה. נראה לי שזה חוק טיפשי ולא רלוונטי לאזרחים החיים בה ב-2018", אמר האב היחידני בן פרידמן. אב אחר תקף את התיקון לחוק הפונדקאות שעבר בכנסת: "דמוקרטיה לא מפלה בין אזרחים, ודמוקרטיה צריכה לתת שוויון לכולם - פונדקאות לכולם".