האם הגישור מסייע? (צילום: פלאש 90)
האם הגישור מסייע? | צילום: פלאש 90

לפני כשנה נכנס לתוקף החוק שמחייב זוגות, הורים לילדים, ללכת להליך של גישור לפני גירושים. זוג חייב לעבור ארבעה מפגשי גישור ורק אז ניתן יהיה להתחיל בהליך המשפטי. המטרה - למנוע זמן, כסף וסכסוכים מיותרים בין ההורים. אך בפועל, אומרים עורכי הדין לענייני משפחה, זה רק הגביר את המתחים ויצר בלגאן, עומס על המערכת וגרירת ההליך.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

ע"פ נתוני משרד הרווחה, בשנה מאז שנחקק החוק עברו למעלה מ-24 אלף תיקי גירושים, נרשמו 19,412 מפגשי גישור, וב-12,355 תיקים הסתיים הטיפול. כמה זה עזר? תלוי את מי שואלים.

כ-15% מהתיקים אכן נסגרו במסגרת הליך הגישור. 19% מהתיקים נסגרו אחרי שהסתיים הגישור, שלא במסגרת הליך משפטי. למרות כל הנאמר, 52% מהזוגות לא הצליחו להגיע להסכמה והמשיכו עם הליך הגירושים.

יש עדיין המתנה ארוכה כדי לקבוע גישור. בארבעת המרכזים העמוסים ביותר, בפתח תקווה, תל אביב, באר שבע ובירושלים, ממתינים הזוגות למעלה מ-45 ימים כדי להגיע להליך המיוחל. עם זאת תומכי המהלך מאמינים, שמדובר רק בחבלי לידה.

"החוק הוא חוק מצויין", סיפר עמרי גפן, מנכ"ל קבוצת גבים. "אנחנו רואים גם בתוצאות, שהן מאוד יפות. בסוף מדובר על מעל 10,000 זוגות שהשנה הזו התגרשו בהסכמה. למרות המהלך הזה שהמדינה עשתה, כמו מדינות אחרות מתקדמות בעולם, לא השלימה את המהלך עד הסוף. הם גם לא נערכו עד הסוף לפני, וגם צריך לעשות עוד כמה דברים קדימה".