לפני ארבע שנים קצין המשטרה הצבעוני, ניצב משנה אפרים ארליך, פשט מדים והתחיל להפעיל מונה. העבודה במונית מזכירה לו קצת את העבודה בבילוש לפני 30 שנה. הוא מסתובב גם היום באותם הרחובות, רק בלי הפנס הכחול.

"(זאב) רוזנשטיין היה שותף בכמה מקומות עם מכונות מזל פה. אז יום אחד הוא רואה אותי ברחוב סלמה, מסתכל עליי במבט כזה זועף", הוא נזכר. "לקחנו לו מכונות. אני אומר לו: 'מר זאב, "לא זכור לי שקיבלתי ממך איזה חאווה או משהו, 'שיש בינינו איזה חוב'".

כמו קרמשניט, מתברר שחוקרים וקציני משטרה רבים החליפו את ניידת המשטרה במונית, את הצ'קלקה בלוחית הצהובה. "אחרי 36 שנות שירות במשטרה, בארגון היררכי, שמעת לעת אתה נתון לגחמותיהם של אי אלו, תסלח לי, פוצים, אף אחד לא אומר לי מה לעשות", הוא מספר. "יש לך מפקדים על הראש ונותנים לך הנחיות והוראות
מה לעשות ומתי לבוא ומתי ללכת, אתה רוצה את השקט שלך".

תעריף 100: חוקרי המשטרה שהפכו לנהגי מוניות (צילום: N12)
תעריף 100: חוקרי המשטרה שהפכו לנהגי מוניות | צילום: N12

במקום לרדוף את העבריינים בתפקידם הקודם, הם מעלים אותם או בני משפחה שלהם על המונית. "יום אחד אני לוקח איזושהי גברת ואנחנו מתחילים לדבר ואני אומר לה שאני בוגר יאחב"ל (היחידה הארצית לחקירת פשיעה חמורה ובין-לאומיות), 433, היא אומרת לי: 'בטח אתה מכיר את הבן שלי'. אמרתי לה: 'מי זה הבן שלך?' אז היא אומרת לי: 'קסטרו'".

על יוסי קסטרו הוא מספר: "הוא היה יעד שרצו להוריד, בקיצור, הוא חוסל. אמרתי לה: 'תשמעי, את אימא של קסטרו? אני לא לוקח ממך כסף' - ולא לקחתי ממנה כסף".

אידל כהן הוא ותיק חבורת השוטרים שעברו הסבה למונית. ב-1980, הקצין הצעיר אידל כיכב בכותרות - המפכ"ל דאז, הרצל שפיר, חשד שאחד מבכירי המשטרה מתדרך עיתונאים נגדו, אז הוא שלח את אידל להקליט שיחה של אותו בכיר עם כתבים. האירוע הזה הסתיים בפיטורי המפכ"ל.

זה לא היה המקרה היחיד שבו לחץ של פוליטיקאים על המשטרה בשנות ה-90 הייתה מכה בארץ של תחנות רדיו פירטיות והן כל הזמן עלו על התדרים בין שדה התעופה למטוסים, ואז המשטרה נכנסה לתמונה והתחלנו להוריד תחנות רדיו פירטיות.