רעידת אדמה הורגשה הבוקר (שלישי) ברחבי הארץ. על פי האגף הסיסמולוגי במכון הגיאולוגי שבמשרד האנרגיה, הרעידה התרחשה בשעה 08:35 ומקורה בלב הים סמוך לכרתים שביוון, כ-600 קילומטר מחיפה - ועוצמתה 5.8 בסולם ריכטר. תושבי תל אביב, חולון, גבעתיים והוד השרון דיווחו כי חשו את הרעידה, כך גם חלק מתושבי באר שבע, חיפה וירושלים. לא דווח על נפגעים או נזק. בסוכנות הידיעות רויטרס נכתב כי רעידת אדמה הורגשה גם במצרים.

פרופ' שמואל מרקו, גיאולוג ישראלי מהחוג לגיאו-פיסיקה באוניברסיטת ת"א, הסביר: "ככל הנראה מדובר על רעידת אדמה שמקורה ביוון, בחצי הדרך בין כרתים לקפריסין. שם הייתה רעידה בעוצמה של 6 והיא חלק מהתהליך של התנגשות אפריקה ואירופה".

"לאורך כל רוחב הים התיכון יש התנגשות של הלוחות הטקטוניים, והיבשות מתקרבות אחת לשנייה, הים התיכון הולך ונסגר בקצב של 2 סנטימטרים בשנה. לא צריך להיבהל", הוסיף פרופ' מרקו, "אנחנו נמצאים בערך 150 ק"מ ממוקד הרעש והרגשנו אותו די חלש. זה מסוג הרעידות שאם הייתה חזקה יותר אז אחת הסכנות שיכלו להיגרם זה צונאמי ,שהגלים יגיעו לחופי הארץ. זה קרה בעבר בים התיכון, קיימות עדויות על כך שנפגעו ערים עתיקות במצרים וכן ערים בישראל כמו יפו ובאיזור עזה. הרעידה הזו הייתה חלשה יחסית". 

שירלי דוד, תושבת חולון, סיפרה ל-N12 שהרגישה ברעידת האדמה: "זה היה מאוד מהר, 3-4 שניות שפתאום את חשה רעד זר כזה בכל הבית, חשבתי בהתחלה שאני מדמיינת, אבל אז הגיעו הפושים מאתרי החדשות".

שאול כהן, תושב חולון, הוסיף: "תחושה מוזרה, ובעיקר זיכרון נחמד לספר עליו בארוחת הערב, הייתה תזוזה קלה, כמה שניות בודדות, מזל שזה הסתיים רק בזה". במוקד העירוני בגבעתיים קיבלו 10 שיחות בעקבות רעידת האדמה שהורגשה באזור.  

בפיקוד העורף רעננו את ההנחיות כיצד לנהוג בזמן רעידת אדמה

  • השוהים במבנה - אם ניתן, יש לצאת לשטח פתוח. אם לא ניתן לצאת מהמבנה, יש להיכנס לממ"ד ולהשאיר את הדלת והחלונות פתוחים, או לצאת לחדר המדרגות ולהמשיך לרדת אל היציאה מהמבנה. רק אם לא ניתן לפעול כך, יש לתפוס מחסה תחת רהיט כבד.
  • השוהים בחוץ - יש להישאר בחוץ ולהתרחק ממבנים, גשרים ועמודי חשמל.
  • השוהים בחוף הים - יש לעזוב את החוף מחשש לצונאמי.
  • הנוסעים ברכב - יש לעצור את הרכב, לדומם מנוע ולהישאר ברכב. אין לעצור בקרבת גשרים ומחלפים.