יום העצמאות מביא איתו אווירה חגיגית, רחובות מקושטים, אבל נדמה שיש רחוב אחד גאה מכולם – רחוב העצמאות. לרגל החג, הלכנו לברר את מצב המדינה אצל האנשים שיש להם דבר אחד משותף: כולם נמצאים ברחוב העצמאות מספר 73.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בין השאר הגענו אל המקום שבו שכן אולם הקולנוע המיתולוגי של סביון בעיר בת ים. מהקולנוע המפואר נשארו רק קיר מעוצב ושלט, ומקור ההכנסה הפך לפחות אומנותי – מגרש חניה. אמנון עובדיה, מוטי מזרחי ומוני חדריה, ילידי בת ים, מספרים כי בשנות ה-70 המקום היה ה"היי-לייט". "היו באים לפה מתל אביב... היה כמו קיסריה של היום – כל זמר שרצה להיות 'אין' הגיע לסביון. זה היה הבית השני שלנו. חוזרים מבית הספר, שמים את התיק בצד וישר לבית הקולנוע".

 הכתובת של המדינה  (צילום: החדשות 12, החדשות12)
"באנו ממרוקו לבית שמש, שם לא הייתה עבודה ואז עברנו לנס ציונה" | צילום: החדשות 12, החדשות12

קפצנו גם אל רחוב העצמאות בנס ציונה – שם פגשנו את משפחת מלכה. שוש, אם המשפחה, סיפרה כי כשהייתה ילדה - היא, הוריה ואחיה עלו ממרוקו לבית שמש ומכיוון שלא הייתה להם שם עבודה, עברו לצריף בנס ציונה. בהמשך הוא נהרס, נבנה שוב, הורחב - וכיום הבית ברחוב העצמאות 73 ב' משמש כביתה וכבית משפחתה.

הכתובת של המדינה  (צילום: החדשות 12, החדשות12)
מפעל דגון השוכן ברחוב העצמאות בחיפה: בית מלון לטווח קצר עבור טונות של גרעינים מסוגים שונים | צילום: החדשות 12, החדשות12

ברחוב העצמאות 73 באור יהודה לעומת זאת ישנו בניין בגובה 4 קומות, שבו מתגוררות 14 משפחות עם אווירת אחדות, שכנראה רוב יושבי המגדלים לא יכירו. ישראל ומירב משה דיירי הבניין ספרו: "הבניין זה משפחה גרעינית, כן, ממש ככה. הייתי רוצה שאם יהיה פינוי בינוי, שהשכנים שיש לי בבניין היום יישארו איתי בבניין. הם מאוד מלוכדים, אנשים מאוד חמים, מאוד אכפתיים, וזה חשוב".