ההשגה שהוגשה נגד פינוי המאחז אביתר נדחתה על הסף אמש (ראשון) על ידי צה"ל. משמעות הדבר היא שבשלב זה המאחז לא חוקי ועומד בפני פינוי, והתושבים יכולים כעת לעתור לבג"ץ. בתשובה להשגה נכתב על ידי פיקוד מרכז כי המתנחלים "הפרו את הדין בצורה בוטה וחמורה, זו התנהלות שבשום אופן לא ניתן להשלים עימה".

המתנחלים קיוו לבטל או לדחות את פינוי המאחז, אך ההשגה נדחתה על הסף משתי סיבות. בצה"ל טענו כי המסמכים הנדרשים לא צורפו, וזו עילה מספקת לדחיית ההשגה. למרות זאת התייחסו בצה"ל בתגובה להשגה גם לגופה, וגם בהיבט הזה דחו את ההשגה על הסף. בתגובה נכתב: "המאחז 'גבעת אביתר' הוקם באופן לא חוקי, הכול נעשה בניגוד מוחלט לדין וללא כל הסדרה קניינית או תכנונית".

מאות פלסטינים מתפרעים סמוך למאחז אביתר שבשומרון (צילום: TPS)
התפרעות פלסטינים במאחז אביתר בשומרון | צילום: TPS

בצה"ל הוסיפו ואמרו כי "הקמת המאחז הבלתי חוקי תרמה לערעור היציבות הביטחונית במרחב". בנוסף, נטען כי כוחות מבצעים נדרשו לאבטח את המאחז ולהיות מוסטים מפעילויות מבצעיות אחרות בגללו, דבר הפוגע ביכולת של צה"ל לשמור על הביטחון באזור.

הערכה: פינוי המאחז יעלה לפחות 10 מיליון שקלים

המאחז, המונה 50 משפחות, הפך למוקד חיכוך משמעותי עם הפלסטינים, ובמערכת הביטחון עלה החשש כי חיכוך זה יוביל להסלמה. בצה"ל נחושים לפנות את המאחז לכשיסתיימו ההליכים המשפטיים - לקראת סוף החודש. לאחרונה העביר יוסי דגן ראש מועצת שומרון את לשכתו למאחז ואמר: "הממשלה כולה צריכה להתאחד סביב המעשה הציוני של הסדרת הישוב. בוודאי אחרי פיגוע רצחני".

יוסי דגן (צילום: גור דותן, חדשות)
ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן העביר את לשכתו למאחז | צילום: גור דותן, חדשות

בחדשות סוף השבוע פרסמנו שבמערכת הביטחון מעריכים כי פינוי המאחז יעלה לפחות 10 מיליון שקליםההערכה של העלות הגבוהה מגיעה, בין היתר, בגלל היקף הבנייה במקום והצורך לפנות כ-50 מבני קבע ועשרות משפחות - דבר שיצריך סלילת דרכי גישה, ציוד הנדסי כבד ומעגלי אבטחה רבים. ההערכה הזו עלתה בישיבת היערכות לקראתה פינוי שהתקיימה בתחילת השבוע שעבר.