במהלך דיון שנערך הבוקר (שני) בוועדת החוקה בכנסת, אמרה ראש שירותי בריאות הציבור ד"ר שרון אלרעי פרייס שהיא מעריכה כי סגירת השמיים תצטרך להימשך חודש לפחות. הסיבה לכך היא כניסת המוטציות שעלולה לצאת משליטה ולפגוע משמעותית במערכת הבריאות. נוסף על כך, הביעה חשש מהתפשטות המוטציות השונות בישראל: "מספר המאומתים יורד אך אנחנו עם שיא בכמות המונשמים, דבר שלא היה כמותו".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במהלך הדיון בוועדת החוקה, התייחסה ד"ר אלרעי פרייס לשאלות חברי הכנסת בנושא סגירת השמיים, ואמרה: "6 ימים זה רק עכשיו, לעצור ולעשות סדר. אבל זה לא יספיק, זה צריך להיות יותר ארוך. 6 ימים לא ישנו דבר מבחינת הווריאנטים. סגירת השמיים תהיה להערכתי לפחות לחודש - כדי שנהיה עם כ-3 מיליון מחוסנים".

עוד הוסיפה: "נצטרך כמה שבועות כדי לאפשר למבצע החיסונים להתקדם בקצב מהיר כדי שגם אם ייכנסו ווריאנטים מדבקים, נוכל להשתלט עליהם. אנחנו מצמיחים את המוטציות בתל השומר ומנסים לראות אם החיסון עוזר. כרגע אנחנו לא יודעים למה החיסון לא יעיל ומניחים שלרוב המוטנטים הוא יעיל - אבל זה לוקח זמן".

בדיקת קורונה בנתב"ג (צילום: יוסי אלוני, פלאש/90 )
סגירת השמיים לחודש? בדיקות קורונה בנתב"ג | צילום: יוסי אלוני, פלאש/90

בהמשך, התייחסה ראש שירותי בריאות הציבור למדדי התחלואה בישראל כשבוע לפני סיום הסגר השלישי, ואמרה שהם מדאיגים למדי. "מספר המאומתים יורד אך אנחנו עם שיא בכמות המונשמים", הסבירה, "דבר שלא היה כמותו. כשהיינו ב-4000 חולים מאומתים עם מקדם הדבקה 1.3 היה ברור לאן זה הולך. כרגע אנחנו עם מקדם 0.9 - אבל אתמול היה שיא של 67 פטירות וצריך לראות איך זה מתקדם. צריך לראות שתתחיל השפעה של החיסון ושתהיה ירידה גם בחולים קריטיים וקשים נוסף על מקדם ההדבקה. עוד לא החלטנו מה יהיה הסף לסיום".

בהתייחס למערכת החינוך, אמרה אלרעי פרייס כי היא אינה "גורם יוזם של המגפה", אולם היא בהחלט תורמת להתפשטות. "ברגע שילדים מגיעים למקומות, גם עם קפסולות, זה בכל זאת מקומות מפגש יותר גדולים", אמרה. "כרגע עם הווריאנט האנגלי זה יותר גרוע. 40% מהתחלואה זה ילדים, מספר גבוה יותר ממספרם באוכלוסייה. ביציאה מהסגר השני היינו עם 29% ואנחנו רואים עלייה בתחלואה של גילי 9-6 - שאלו בדיוק הכיתות שאמורות לחזור ללמוד ואנחנו עוקבים אחרי זה".

הבוקר עדכן משרד הבריאות כי שיעור הבדיקות החיוביות עלה מעט בהשוואה לאתמול - ועומד על 9.3%. זאת לצד הבדיקות המעטות יחסית שבוצעו אתמול; 54,109. ביממה האחרונה אובחנו 4,868 נדבקים נוספים בקורונה, מה שמביא את מספר החולים הפעילים בישראל ל-70,836; 1,140 מהם במצב קשה – מתוכם 358 מונשמים.