"עשייה היא התרופה לכל דבר": בשכונת פלורנטין בתל אביב נפתח בתקופת הסגר בית קפה שהוא הרבה יותר מזה: הוא מקום שמסייע לבעלי מוגבלויות ולמעשה מחייה אותם מחדש באמצעות התעסוקה והעשייה. שמו של המקום - "קפה טוב", וכשמו כן הוא, המקום הזה עושה טוב למי שנמצא בו. 

 לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

צפרא דגן, בת 52 שאובחנה כבעלת הפרעה דו-קוטבית לפני שלוש שנים, סיפרה ש"קפה טוב" פשוט הציל אותה. "המקום הזה הגשים לי חלום ומנע אשפוז שלי ודיכאון מאוד עמוק", היא אומרת. "עשייה זו התרופה לכל דבר", היא מעידה ומספרת שהמקום עושה לה טוב למרות שהיא מרגישה שהיא יוצאת דופן, כי היא אישה בוגרת שמוקפת בצעירים. 

"אני מסתכלת על מי שעובד איתי בבית הקפה ואני רואה איך השהות שם משפיעה עליהם", היא אומרת, "כל המתמודדים הם אנשים מאוד רגישים. אני לא אוהבת את המילה הזו 'מוגבלים', כי זה נגזר מהמילה 'גבול' ונראה שיש מעין גבול בינינו לבין החברה. המוגבלות היא לא בגללנו, אלא בגלל איך שמתייחסים אלינו". 

לדגן יש מסר לכל מי ש'מתמודד' כמוה: "המסר שלי הוא שיש תקווה. יש ארגונים שמסייעים ועוזרים ותומכים. המתמודדים צריכים להיות חלק מקהילה. במקרה של 'קפה טוב' זה נהדר שהמקום הזה ממש נמצא בתוך הקהילה, בתוך השכונה". 

צפרא דגן ב"קפה טוב" בפלורנטין
צפרא דגן ב"קפה טוב" בפלורנטין

"קפה טוב" הוא בית קפה חברתי מקבוצת 'ארגון שכולו טוב' שמעניק שיקום תעסוקתי לבעלי מוגבלויות. 'ארגון שכולו טוב' מפעיל רשת בתי קפה ויוזמות נוספות כמו מפעלים בכל רחבי הארץ, ובעזרתו פגועי נפש רבים כמו צפרא מוצאים משמעות לחיים. הארגון פועל משנת 2005 ב-120עסקים שונים ומעניק תקווה לכ-6000 אנשים עם מוגבלויות וקורא ליזמים נוספים לשתף פעולה עמו.