לפני שנה התגייסה ה' לקורס טיס. לאחר שלבים רבים בתהליך ובחלוף שנה, היא ו-16 מחבריה לקורס התבשרו כי אינם מתאימים להמשיך. למרות שהגיעה לאותו שלב כמו חבריה הבנים, הבינה שהיא אינה זכאית לאותן אפשרויות והחליטה להגיש עתירה לבג"ץ בטענה על כך שהופלתה רק מפני שהיא אישה. היום (שני) ידון בג"ץ בעתירתה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"הגענו למקום שאמרו לנו מה האופציות שלנו להמשך", סיפרה לנו ה' והוסיפה כי הבנים שנשרו יחד איתה מקורס הטיס קיבלו אופציות שונות לחלוטין ממנה. "הביאו להם דף שרשום - אתה יכול לעשות ריאיון, להיות לוחם בשריון, לוחם במגלן, לוחם בדובדבן, כל יחידה שאת יכולה רק לחשוב עליה. ולי הביאו דף - את יכולה להיות לוחמת בשתי יחידות, אם את רוצה".

החיילת שנפלה מקורס טיס ועתרה לבג"ץ (צילום: חדשות 12)
"למה? רק בגלל שאני אישה?", החיילת שעתרה לבג"ץ | צילום: חדשות 12

ה' פנתה לרמטכ"ל וביקשה שיאפשרו לה מיון ליחידות מובחרות כמו לחבריה לקורס, אך משסורבה החליטה להגיש עתירה לבג"ץ באמצעות משרד עורכי הדין ויינברגר וברטנטל, בדרישה לאפשר לה שוויון מלא כאישה בתוך המערכת הצבאית. "אני סיימתי איתם את אותם מסעות, אני סחבתי איתם את האלונקה, אני סחבתי את אותו ציוד שהם סחבו, והם יכולים לעשות משהו שאני לא יכולה לעשות, ולמה? רק בגלל שאני אישה?", תמהה ה'.

זהו כבר הבג"ץ השני בשנתיים האחרונות של צעירות שמבקשות שהצבא יתייחס אליהן באופן שווה: מלש"ביות שביקשו לשרת כטנקיסטיות בחיל השריון, צעירות מכינה שביקשו לפתוח למיונים את יחידות לוחמת העילית, ועכשיו ה' שמבקשת לקבל הזדמנות שווה לחבריה לקורס טיס.

הרמטכ"ל אביב כוכבי (צילום: דובר צה''ל, דובר צה"ל)
טען כי יש לבטל את העתירה כי הקים ועדה מיוחדת שתבחן את שירותן הקרבי של נשים בצבא. הרמטכ"ל אביב כוכבי | צילום: דובר צה''ל, דובר צה"ל

באוגוסט האחרון, בתשובה לעתירות שהוגשו, הודיע הרמטכ"ל כי יקים ועדה מיוחדת שתבחן את שירותן הקרבי של נשים בצבא. כך השיב גם בתשובה לבג"ץ של ה' בשבוע שעבר וטען כי יש לבטל את עתירתה. היום ידון בית המשפט העליון בעניינה ויקבע אם לאפשר לה מיונים זהים לחבריה, באופן סמלי כמעט, 25 שנה בדיוק לאחר ההחלטה שנתן בעניינה של אליס מילר.

פרקליטה של החיילת שעתרה לבג"ץ, עו"ד עמיחי ויינברגר: "אנחנו דורשים מהצבא שיבוא ויראה את הדברים נכוחה, וייתן לה את אותן אפשרויות ואותן הזדמנויות כמו שהוא נותן לכלל הגברים ולשאר החברים שלה מקורס הטיס שנפלו יחד איתה".

"תקרת הזכוכית היא לא רק בתפקידים שנשים מבצעות היום", הסבירה ה'. "אם יפתחו את היחידות המיוחדות, יפתחו את האופציה של נשים להתקדם בצבא ולהחליט החלטות במדינה".