האור בקצה מנהרת הקורונה: בימים בהם נדמה שנגיף הקורונה השתלט על חיינו באופן סופי, יש מי שדואג להזכיר לנו לא להרים ידיים. חברות רבות עסוקות במהלך החודשים האחרונים במציאת פתרונות יצירתיים להתמודדות עם נגיף הקורונה, וישנן כמה סיבות לאופטימיות. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מטהר אוויר – להפוך חללים סגורים לבטוחים

מחקרים ונתונים שנאספו ברחבי העולם במהלך החודשים האחרונים העלו תמונה ברורה: הרוב המכריע של מקרי ההדבקה בנגיף הקורונה התרחשו בחללים סגורים. מכאן נגזרו רוב ההמלצות של משרד הבריאות על צמצום שהייה במסעדות, חדרי כושר וכיתות לימוד - וגם הדרישה המקורית והלא מחוברת לקיץ הישראלי לנסיעה באוטובוסים עם חלונות פתוחים. כאן בדיוק נכנסים לתמונה האנשים של חברת "אורה אייר".

הפיתוחים הישראלים למאבק במגפה‎ (צילום: N12)
הפיתוחים הישראלים למאבק במגפה‎ | צילום: N12

"רמת החיטוי והטיהור שלנו היא מהגבוהות ביותר, אנחנו יודעים לחטא ולטהר אוויר החל מחיידקים, וירוסים, בקטריות, עובשים, פיטריות וכן הלאה, ולספק את האוטובוס הנקי ביותר", הסביר אביעד שניידרמן, מייסד משותף ומנכ"ל Aura Air. "לפני כמה חודשים ביצענו בדיקות בבית החולים שיבא – והמוצר יודע להרוג ב-99.9% את וירוס קורונה. כל חלל סגור שנשים את המוצר המחטא שלנו – יהפוך להיות בטוח".

מבחנות הקסם – פי 10 יותר בדיקות

בדיקות הקורונה הן אחד מהפרמטרים הכי משפיעים במאבק בנגיף הקורונה, שיכולים לסייע למקבלי ההחלטות להתמודד עם המגפה - החל מזיהוי מוקדם של נשאים ועד לאיתור מוקדי ההתפרצות. עם זאת, נכון לעכשיו הבעיה העיקרית היא שיש כמות מוגבלת של בדיקות שניתן לבצע.

מטהר אויר חדשני נגד קורונה (צילום: חדשות 12)
מטהר אוויר חדשני נגד קורונה | צילום: חדשות 12

"בישראל היום מבצעים סדר גודל של 20 אלף בדיקות ביום, כשאנחנו רוצים להגיע אולי ל-50 אלף בדיקות או יותר, כדי שנוכל להתנהל בצורה סבירה בישראל", סיפר ד"ר תומר הרץ, מהמכון הלאומי לביוטכנולוגיה באוניברסיטת בן גוריון ."כל בדיקה עולה כסף, ובזמן הזה משרד הבריאות משלם על הבדיקות והמעבדות קורסות. השיטה הזו מסייעת לתגבר את המערך עם הציוד הקיים, זאת על מנת לאפשר להשתמש באותו כוח אדם ובאותם ריאגנטים – ליותר בדיקות".

המפקח הדיגיטלי – ביקור בית וירטואלי למבודדים

בחודשים האחרונים עיריית תל אביב משתמשת במערכת של חברת "קרביין" הישראלית כדי לשכלל את הקשר בין התושבים למוקד העירוני. החברה פיתחה אפליקציה שמאפשרת לקבל בזמן אמת מיקום של התושב, תמונות וידיאו וסטילס ושיתוף של המידע עם מחלקות העירייה. אלא שבתקופה האחרונה הבינו בחברה שאפשר לגייס את המערכת גם למלחמה בקורונה, ובין היתר לענות על הצורך של ניטור חולים מבודדים.

מערכת בדיקות קורונה חדשנית (צילום: חדשות 12)
מערכת בדיקות קורונה חדשנית שקופית מכתבת אולפ"ש | צילום: חדשות 12

"המערכת הזו מאפשרת לנו להכניס את המספר של האזרח וליצור איתו קשר דרך SMS או ווטסאפ", הסביר אמיר אליחי, מייסד ומנכ"ל Carbyne. "אנחנו רואים את המיקום שלו בדיוק של 10 מטרים וגם את הגובה שלו, אם הוא נמצא בבניין רב קומות, אנחנו יכולים לראות אם זה תואם את המיקום שהוא אמור להיות בו בהתאם להנחיות. המערכת הזו יכולה לייעל פי 30 את כמות הנבדקים או המבודדים שיכולים להיבדק ברמה היומית".

כלל הפיתוחים האלה מצטרפים לפטנטים שחשפנו כאן לאחרונה, שמתקדמים במהירות תחת המטריה של המנהל לפיתוח אמצעי לחימה ותשתיות טכנולוגיות. נגיף הקורונה אולי לא יעזוב אותנו בקרוב, אבל טוב לראות שיש מי שעובד ימים ולילות כדי לאפשר לנו לחיות לצידו ככל הניתן.