חופי הרחצה הם מקום הבילוי המועדף עבור עשרות אלפי ישראלים בכל סוף שבוע. אבל רבים משאירים אחריהם את הזבל על החוף - כך שהפסולת מגיעה לתוך המים ופוגעת גם בסביבה וגם בבעלי החיים. "המון פסולת, המון זבל", סיפר פקח רשות הטבע והגנים עומר עומסי. "נחילים של שקיות מכל הצבעים ומכל המינים. אנחנו פה באילת, יוצאים פשוט לאסוף שקית-שקית".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

כמעט 90% מהפסולת שבחוף הים הוא פלסטיק שאינו מתכלה. זו בעיה עולמית כשבכל שנה מושלכים לים 8 מיליון טונות פלסטיק - כמו משאית אשפה שנשפכת לאוקיינוס כל דקה ודקה.

הפסולת שאנחנו משאירים על החוף מגיעה למים ופוגעת בבעלי החיים. זו יכולה להיות שקית שהשאירה משפחה או מטען שנפל מספינה, התוצאה בסוף זהה. בחברה להגנת הטבע פיתחו את היישומון "SEAWATCH" שמאפשר לכל אחד מאיתנו לדווח על אשפה שנמצאה בקרבת הים.

רכזת מוקד "SEAWATCH" הדס גן פרנקל הסבירה על האפליקציה: "הדבר הכי חשוב זה שאם אתם נתקלים בים, תדעו שיש מענה, תדעו שיש מה לעשות, תדווחו ותעשו שינוי בעצם. תעזרו לנו לשנות את המציאות בים".

טובעים בזבל  (צילום: החדשות 12, החדשות12)
הזבל שנערם בחופים | צילום: החדשות 12, החדשות12

עמותת "אקואושן" הישראלית הקימה ספינת מחקר שעל סיפונה רובוט ימי שצולל למעמקים ויכול להסיר מפגעים וגם לאסוף דגימות כחלק מהמחקר על הים. השרה להגנת הסביבה גילה גמליאל הגיעה לספינה כדי לברך על שיתוף הפעולה בין העמותה למשרד להגנת הסביבה: " זו פעילות ברוכה, על מנת לבוא ולשמור על כל הניקיון של החופים שלנו ובעיקר של הים שלנו".

השרה פנתה לציבור הרחב: "די עם הפלסטיק! הפלסטיקים האלה הורגים את החיות שלנו, הם פוגעים בנו פגיעה אנושה. בסופו של דבר זה חוזר אלינו".

מתוך הדגימות שנאספו עלה שריכוז המיקרו-פלסטיק, חלקיקים זעירים שהחיות בולעות, סמוך לחופי ישראל הוא פי עשרה לעומת הממוצע העולמי. בחלק מהרשויות בוחנים עכשיו אפשרות לאסור על הכנסת פלסטיק ובעיקר כלים חד-פעמיים לחופים, אך עד שזה יקרה צריך פשוט לנקות, אחרת נמשיך כולנו לטבוע בזבל.