מרכז המחקר והמידע של הכנסת פרסם הערב (שני) נתונים חדשים אודות אסירים שיושבים בכלא על ביצוע של פשעי אלימות במשפחה. המסקנות העולות מהנתונים הן כי הטיפול הלקוי בגברים שנעצרו על אלימות במשפחה מייצר מציאות בה לא ניתן לגרום לנשים לחוש בטוחות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

הנתון המדאיג והקשה ביותר מהדוח שפורסם מראה כי רובם המוחלט (95%) של אסירי אלימות במשפחה השתחררו ללא פיקוח או תנאים מגבילים. כשני שליש מהם (66%) השתחררו מבלי שחייבו אותם בתוכנית טיפול כלשהי.

בנוסף, רק 8% מהאסירים הללו ריצו את מלוא תקופת מאסרם ב-2019. 83% השתחררו בשחרור מנהלי, כלומר בשחרור מוקדם רק מטעמים של עומס בבתי הכלא, זאת מבלי לבדוק בכלל את רמת המסוכנות שלהם. ב-90% מהדיונים בוועדות לשחרור מוקדם הועדה המליצה לא לשחרר את אותו אסיר רק בגלל רמת המסוכנות שלו אולם בכל זאת הם שוחררו, כאמור בשל התנאים.

 

חבר הכנסת מטעם ישראל ביתנו ויו"ר הועדה לקידום מעמד האישה, עודד פורר, התייחס לנתונים הקשים האלה ואמר: "במדיניות הקיימת מפקירים את דמן של נפגעות ונפגעי העבירות של אלימות במשפחה בכל פעם שמשוחרר אסיר כזה בלי מסגרת טיפולית קבועה. צריך לשנות את הנוהל ואם צריך, גם לתקן את החקיקה".