בעקבות נתוני התחלואה היציבים אך הגבוהים בשבועות האחרונים, מסתמן כי ראש הממשלה נתניהו אינו שוקל אפשרות של סגר בחגי תשרי. אמש (שישי) ב"אולפן שישי" פרסמנו כי נתניהו מאמין שמספר החולים קשה יציב ושמערכת הבריאות יכולה לעמוד בעומס. עוד הוא סובר שסגר לא שווה את הפגיעה הכלכלית הקשה שתגיע בעקבותיו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

נוסף על כך, אפשרות של סגר אינה רלוונטית גם מפני שמערך קטיעת שרשראות ההדבקה שנבנה כעת בצה"ל עדיין לא בשיאו. לכן סוברים הגורמים המקצועיים כי אין טעם להטיל סגר שאחריו תחזור ישראל לאותו המצב. ההערכה היא שמערך קטיעת שרשראות ההדבקה יגיע לשיאו רק לקראת סוף אוקטובר. כל זאת בהנחה שפתיחת שנת הלימודים לא תקפיץ את מספר החולים בצורה דרמטית.

נגיף הקורונה מגזר הערבי (צילום: עבד רחים, פלאש/90 )
התחלואה מתפשטת במגזר הערבי | צילום: עבד רחים, פלאש/90
צה"ל מקימים מפקדה לסיוע בקטיעת שרשרת ההדבקה‎ (צילום: דובר צה''ל, דובר צה"ל)
המפקדה לסיוע בקטיעת שרשרת ההדבקה‎ | צילום: דובר צה''ל, דובר צה"ל

אחת הדאגות המרכזיות מבחינת התחלואה בישראל מכוונת בימים אלו כלפי המצב בחברה הערבית, שם יש כ-650 חולים בשבוע האחרון. מדובר מספר גדול בהרבה מזה שנרשם בערים החרדיות, והאמונה היא שהסיבה לכך היא בעיקרה בשל החתונות והאירועים המשפחתיים.

אירועים משפחתיים עד 150 איש?

משום שאין אפשר לעשות אירועים באולמות אז במקרים רבים סוגרים רחובות שלמים בחברה הערבית ולא מצליחים להקפיד על ההנחיות בנסיבות הללו. במערכת הבריאות המליצו לפרויקטור הקורונה פרופ' רוני גמזו שצריך למצוא דרך לווסת את האירועים. על פי המלצה זו, גמזו שוקל לאפשר אירועים של 100-150 איש באולמות האירועים. במקביל למהלך כזה שוקל גמזו להגדיל את הקנס ל-50 אלף שקלים לבעלי אולמות שיפרו את ההנחיות, על מנת להגדיל את ההרתעה.

פרופ' רוני גמזו פרויקטור הקורונה (צילום: נועם ריבקין פנטון, פלאש/90 )
גמזו שוקל להגדיל אירועים משפחתיים | צילום: נועם ריבקין פנטון, פלאש/90

התחלואה במגזר הערבי מדאיגה את מערכת הבריאות גם בקשר לפתיחת שנת הלימודים שצפויה כבר בשבוע הבא. בצמרת משרד הבריאות מאמינים שאסור לפתוח את הלימודים בערים האדומות, אך במשרד החינוך חושבים אחרת. כרגע מסתמן כי הצדדים יצליחו להגיע להסכמות לפיהן בערים האדומות רק חטיבות הביניים והתיכונים יחזרו לבתי הספר.

אמש עדכן משרד הבריאות לראשונה מאז חודש יולי, מספר הנדבקים בקורונה ביממה עבר את ה-2,000. על פי הודעת המשרד, 2,068 נדבקים מאומתים בקורונה אובחנו אתמול. מניין המתים מקורונה מפרוץ המגיפה עלה ל-891, ומספרם של החולים שמצבם מוגדר קשה עומד כעת על 426.