בישראל נבדקו בשבועות האחרונים הרבה יותר אנשים ממרבית מדינות העולם, כולל כאלה שנחשבות ירוקות. ביוון בוצעו בשבוע האחרון 400 בדיקות למיליון אנשים, ובסך הכול 308 אלף מתחילת המגפה. בתאילנד ביצעו 30 בדיקות למיליון אנשים ובסך הכול 604 אלף מתחילת המגפה, ובניו זילנד ביצעו בשבוע האחרון 1,500 בדיקות למיליון אנשים - ובסך הכול ביצעו שם 380 אלף בדיקות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות  

בישראל בשבוע האחרון ביצעו 2,000 בדיקות למיליון תושבים, והשבוע ישראל צפויה לעבור את מיליון הבדיקות מתחילת האירוע. בעקבות הגדלת הבדיקות והרחבת הקריטריונים, מגיעים להרבה יותר חולים א-סימפטומטיים ממה שהגיעו קודם. 18% מהנבדקים היו ללא סימפטומים בשיא המגפה בחודש מרץ, ויותר מ-50% בימים האלה בחודש יוני.

לפי נתונים ממשרד הבריאות, מתחילת המגיפה ועד היום 44% מהנדבקים היו א-סימפטומטיים, 18% היו ללא חום ועם תסמינים נשימתיים, 13% היו עם חום בלבד ו-9% היו עם חום ועם תסמינים נשימתיים.

אם מתייחסים לכל א-סימפטומטי כאל חולה צריך לא רק לבודד, אלא גם לאתר מגעים. אך זה לא קורה כי מנהלי האירוע במשרד הבריאות לא מאמינים בבדיקות. הם נתלים במספרים הגבוהים כדי לחזור להגבלות והסגרים ויכול להיות שחלק מהבדיקות החיוביות גילו שרידים של נגיף שכבר אינו פעיל.

בשביל לדעת את זה צריך לבדוק את הבדיקות. זה תהליך מסובך, אך מומחים אומרים שאפשר וכדאי להסתפק במדגם מצומצם, כדי לדעת ולהבין מול מה אנחנו מתמודדים. במשרד הבריאות דחו את הרעיון, אך כפי שאומרים המומחים-המבקרים: המשבר ״מנוהל לפי תחושות בטן לא באופן מדעי ומושכל״.