N12
פרסומת

אפקט הלוואי של הקורונה: סיפורה של ים שחששה להיבדק ומתה

אחת מתוצאות הלוואי הקשות של מגפת הקורונה הם אנשים שלא מגיעים לבתי החולים כדי לקבל טיפול רפואי דחוף בגלל החשש מהנגיף. אמש הבאנו את סיפורה של ים בת ה-19 וחצי שהרגישה לא טוב והחליטה לא לגשת לטיפול ונפטרה באותו היום מדלקת קרום המוח

לי נעים
פורסם:
הקישור הועתק

זה סיפור על מוות מיותר שיוכל היה להיגמר אחרת. בחג השני של פסח, החלה ים קרדי, בת 19 וחצי מהיישוב נס הרים לחוש ברע. ים נסעה יחד עם בן זוגה למרפאה המקומית. למרות שקיבלה הפנייה למיון בבית החולים היא החליטה שלא לגשת למיון – מה שהביא למותה.

בני הזוג שחששו להגיע לטיפול בבית החולים הזמינו רופא הביתה, והוא קבע שים סובלת מדלקת אוזניים חמורה, סיפק מרשם לתרופות והפנה למיון להמשך בדיקות. אבל בגלל החשש מקורונה - הם נשארו בבית.

"הנשימות שלה נהיות יותר כבדות ויותר כבדות, אנחנו מתארים את המצב הזה למדא", סיפר בעצב אור דדון, בן זוגה. "אומרים להם המצב שלה מדרדר היא לא מצליחה לנשום תגיעו מהר"

בשלב הזה ים איבדה את ההכרה. למרות ניסיונות ההחייאה של חובשי מד"א, זה היה מאוחר מדי. אור סיפר על הרגע שבו התבשר על מותה: "שאלתי את הפרמדיק על מצבה והוא אמר לי שהם לא הצליחו ושהיא נפטרה. אני פשוט מתפרק מבכי, לא יודע מה לעשות. פשוט דופק את הראש בקיר".

בנתיחה שלאחר המוות התגלה כי ים נפטרה מסיבוכים של חיידק טורף שגרם לדלקת חריפה בקרום המוח. אבחון שאם היה מתגלה בזמן, בבית החולים, אולי היה ניתן להצילה.