כמה אנחנו מתגעגעים לחוף הים, הגלים והחופש? לא בטוח שגם החופים מתגעגעים אלינו, משום שהטבע שם פורח – בעלי החיים, העופות, הדגים, מנצלים את הרגע השומם הזה שלהם, לבד. נסענו לחופי הים התיכון והים האדום וניסינו להביא לכם הצצה יפה וגם עצובה אל מעמקי הים - המקום שאליו לא הגיעה הקורונה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

חוף הים של אילת בימים אלה רגוע ונטוש. אבל רק לפני שלושה שבועות, זה היה נראה אחרת לגמרי – אילת עברה את אחת הסופות הקשות שידעה במשך כל שנות קיומה. התושבים מספרים כי הם "לא זוכרים כזו סערה". הנזקים העצומים נראים לכל עין, אך גם השממה ששוררת בעיר הדרומית, שזוכה לביקור תכוף יותר של בעלי החיים ששמחים שאף אחד לא מציק להם. האנשים בבתים - והחופים שוממים.

"הים עלה מעבר לטיילות, נכנס למלונות, לקח כל מה שבדרך – סככות, שמשיות, מיטות שיזוף, הכל. המים העלו חול וסלעים מהים, לתוך החוף" סיפר יוסי קיסוס, בעל מתחם נופש ימי באילת. בשמורת חוף האלמוגים כ-60% מהאלמוגים נשברו כתוצאה מאותה סופה שפקדה את העיר הדרומית, כך מספר ד"ר אסף זבולוני, אקולוג ממפרץ אילת. כשנכנסים למים ניתן לראות את הנזק הגדול מיד – גשר המבקרים שקרס, חלקי בד שנסחפו ממצרים ומירדן ובעיקר אלמוגים שנפלו, התגלגלו והתרסקו.

דני קושמרו בודק מה התחדש מתחת למים (צילום: N12)
דני קושמרו בודק מה חדש מתחת למים | צילום: N12

בניגוד מוחלט לסופה, מתחוללת סערה חיובית בקרב בעלי החיים באזור – הדולפינים למשל נראים שמחים כי אין מי שיציק להם. גם חוף פלמחים ריק מאנשים ובביקור מיוחד ניתן לראות את הרצועה כפי שלא נראתה מעולם – שוממת לחלוטין. בזמן שחופשת בתי הספר בעיצומה ועונת הרחצה החלה – היו מגיעים לחופים האלו כ-4,000 איש, אבל כעת אין אדם.

גם בפלמחים נראו מראות שלא היו רגילים אליהם עד כה: "אחד העובדים שלי זיהה עופר מסתובב פה על החוף באחד הלילות שזה דבר מאוד נדיר", סיפר מתן קולקה, מנהל גן לאומי חוף פלמחים. "אנחנו גם זיהינו פה נחליאלי שנתפס פה, ודוכיפת שהתחילה לקנן פה. אנחנו גם רואים דגים שמתקרבים לחוף עכשיו – כשיש בני אדם במים הם לא באים".