בימים האחרונים נעשים ניסיונות פריצה מרובים לחשבונות וואטסאפ בישראל, שיכולים לגרום לכם לאבד את השליטה בחשבון שלכם ברשת החברתית. היום, כשכולנו מדברים בוואטסאפ בכל רגע נתון, זו עלולה להיות מכה קשה ביותר. לפי ההערכות - עד כה נפרץ חשבון הוואטסאפ של אלפי משתמשים ישראלים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הפריצה מתרחשת בצורת שרשרת די פשוטה, אך יעילה – התוקפים משתלטים על חשבון וואטסאפ של אדם אחד, ולאחר מכן בודקים את כל מספרי הטלפון שאיתם הוא משוחח. הם בוחרים בכל פעם אחד מהמספרים, מנסים להתחבר דרכו לוואטסאפ, ומבקשים לשחזר את הסיסמה שלו דרך תגית "שכחתי סיסמה".

ברגע שלוחצים על תגית זו, משוגרת הודעת SMS למכשיר הטלפון עם קוד, ולאחר הזנתו ניתן לקבל גישה לוואטסאפ. איך התוקפים מקבלים את הקוד שבהודעה? הם פשוט שולחים הודעה למכשיר הנפרץ ומבקשים ממנו את ההודעה המבוקשת - ולפעמים זה מצליח.

ד', ממרכז הארץ, היא אחת הקורבנות לפריצה: "קיבלתי הודעה מקרובת משפחה בעברית, בה היא מבקשת שאשלח לה קוד שנשלח אליי, זה נראה לי תמים ולא חשבתי על זה יותר מדי. העברתי לה את הסמס שקיבלתי, אבל בפועל העברתי את זה לפורץ, ומאז איבדתי שליטה על הוואטסאפ שלי למשך כמעט יממה".

"ניסיתי למחוק את האפליקציה ולהתחבר מחדש ולא הצלחתי", אומרת ד', "פניתי לוואטסאפ ולמשטרה, הגשתי תלונה במשטרה, ורק אחרי שהתייעצתי עם חבר שמבין בתחום הצלחתי לשלוח הודעת אימות נוספת ולקבל את החשבון שלי בחזרה".

גם את החשבון של ליאורה לייבוביץ, אשת יחסי ציבור ומרצה באוניברסיטת אריאל, ניסו לפרוץ. "קיבלתי הודעה עם בקשה לשלוח את הקוד שנשלח אליי בסמס ולא אישרתי. ישר כתבתי למי שנתקף הודעה וגם לקרוב משפחה שלו, אבל זה היה מאוד מוזר".

משטרת ישראל הוציאה הודעה בנושא, בה נכתב כי "בשבועיים האחרונים מבחינים במשטרה בעלייה בדיווחים אודות פריצה והשתלטות על חשבונות וואטסאפ. אזרחים אשר חשבון הוואטסאפ שלהם נפרץ מתבקשים לדווח למשטרת ישראל באמצעות הגשת תלונה מקוונת. החזרת החשבון לבעליו תתאפשר לאחר מספר ימים ולאחר דיווח של קורבן העבירה ואנשי קשר שלו לחברת וואטסאפ על היותו של המספר פרוץ".

אז מה עושים כדי למנוע פריצה?

1. לא שולחים לאף אחד את הקוד שנשלח אליכם בסמס. זהו קוד פרטי ואישי שאין לאף אחד שום סיבה לקבל אותו.

2. הפעילו אימות דו שלבי על החשבון (הגדרות>חשבון>אימות דו שלבי), כדי לאפשר שכבת הגנה נוספת בפני פריצות.

3. שימו סיסמה חזקה על התא הקולי שלכם, או בטלו אותו אם אין לכם שימוש בו. הסיבה – פריצה נוספת המסתובבת בשנים האחרונות משתמשת בשיחת הטלפון לאימות החשבון על מנת לפרוץ לחשבון הוואטסאפ שלכם.

 

מפייסבוק לא נמסרה תגובה.