היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, התייחס הערב (שלישי) להסכם המתוקן שהגישו נציגי כחול לבן והליכוד לבג"ץ והבהיר כי אין מקום לפסול אותו. בהודעה שפרסם מנדלבליט הוא נימק את עמדתו בכך ש"לפי ההלכה השגורה - אין בכוחו של הסכם קואליציוני לגבור על כללי המשפט הציבורי שנקבעו בחוק ובהלכה הפסוקה". 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות  

"בהינתן ההבהרות האמורות שהוגשו מטעם הסיעות החתומות על ההסכם הקואליציוני", כתב מנדלבליט, "ובהינתן ההלכה השגורה לפיה אין בכוחו של הסכם קואליציוני לגבור על כללי המשפט הציבורי שנקבעו בחוק ובהלכה הפסוקה - היועמ"ש סבור שאין מקום לקבוע כי דין ההסכם, או איזה מסעיפיו, להיפסל".

עם זאת, הדגיש מנדלבליט כי יש לשמור את הזכות של בית המשפט להתערב בהסכמים קואליציוניים במקרים חריגים ונדירים.

שופטי בג"צ בדיון בשידור ישיר, בית המשפט העליון
הדיון בבג"צ

מוקדם יותר הגישו נציגי כחול לבן והליכוד לבית המשפט מסמך שכולל תיקון של חלק מהסעיפים הבעייתיים של ההסכם, זאת במענה להבהרות שדרש בג"ץ במהלך הדיון בהסכם הקואליציוני בין נתניהו לגנץ. בין היתר, סוכם כי הממשלה תוכל לקדם חוקים שאינם קשורים למשבר הקורונה בחצי שנה הראשונה וכי התקופה שבה יוקפאו המינויים לתפקידים בכירים תקוצר למאה ימים.

כמו כן, על פי התיקון שעליו סיכמו המפלגות, התקופה שתוגדר כ"תקופת חירום" תימשך לא יותר מחצי שנה, וניתן יהיה לקדם במהלכה חקיקה שאינה קשורה למשבר בניגוד למה שנטען תחילה - אך תהיה קדימות לחוקי קורונה. 

החתימה על ההסכם
בנימין נתניהו ובני גנץ חותמים על הסכם אחדות

עם זאת, לא ברור אם התיקונים יספקו את השופטים ונצטרך להמתין לפסיקה שצפויה עד סוף השבוע. במקביל, נמשכים הדיונים בכנסת באשר לחבילת "חוקי הרוטציה" והשאלה המרכזית שעומדת כעת היא מתי תיערך השבעת הממשלה.