משרד הבריאות מחייב את כל אלה שנחשפו לקבוצת התיירים הדרום קוריאנית שהתגלה ש-18 מחבריה אובחנו כחולים בקורונה לשהות בבידוד ביתי של 14 ימים. גם אלה שחזרו מסין, תאילנד, הונג קונג ומדינות נוספות מחויבים לבידוד. תקופת הבידוד אינה קלה ומשנה את סדר היום מהקצה אל הקצה – בייחוד בתחום התזונה והפעילות הגופנית. בת רפאלי, דיאטנית קלינית של מכבי מסבירה איך לשמור על תזונה נכונה גם בבידוד.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

המפתח להימנעות מאכילה מופרזת ועלייה לא רצויה במשקל הוא שמירה על סדר יום והפרדה בין אכילה לפעולות אחרות. סדר היום שלנו וסדר הארוחות  מושפעים מדברים רבים. לכן במיוחד בתקופה זאת של בידוד ושינוי סדר היום, מאד חשוב להקפיד  לשמור על שיגרה.

  • קודם כל שעות שינה  מסודרות, יש להקפיד על שנת לילה של 6-7 שעות, לקום בבקר בשעה קבועה ולהקפיד על ערות בשעות היום, אפשר נמנום קל בצהרים.

  • יש לאכל בצורה מסודרת ומאוזנת, שלוש ארוחות עיקריות ביום ואם יש צורך אפשר להוסיף 1-2 ארוחות ביניים (דוגמה לארוחת ביניים: 1 מנת פרי +חופן שקדים לא קלויים, יוגורט עם פרי, קרקר או  פרוסת לחם  מלא עם אבוקדו).

  • לנסות להקפיד על אוכל מגוון בריא הכולל חלבונים , ירקות , ופחמימות חשוב מאד לא להתפתות לנשנושים  למרות שבוודאי השעות הרבות שמבלים מול מסכים וקצת משתעממים  עלולים לגרום לנו לרצות.

  • תקופת הבידוד היא הזדמנות לחזור לפעילויות שלא תמיד מצאנו אליהם את הזמן ביום -יום לקרוא ספר, לצפות בסרט או סידרה אהובה בטלוויזיה, ולשוחח בטלפון עם חבר או קרוב משפחה, אבל  חשוב  לא לאכל תוך כדי פעולות אחרות, כאשר אנחנו אוכלים תוך כדי קריאה/צפייה במסכים/שיחה בטלפון האכילה שלנו הרבה פחות מודעת, אנחנו פחות קשובים לגופנו ולתחושת השובע והסיכוי שנאכל יותר ושנבחר באוכל עתיר קלוריות.

  • מומלץ מאוד לאכול ליד שולחן, ללא מסכים דולקים בסביבה. לשבת בנחת, ללעוס לאט וליהנות מהטעמים וחווית האכילה.

  • שימו לב שאתם מפנים לאכילה לפחות 20-30 דקות.

  • שעות הארוחות צריכות להתאים לתחושת הרעב האישית, אך אם אתם לא רגילים לאכול שלוש ארוחות ביום אפשר בשלב הראשון להחליט שאוכלים בכל מקרה את הארוחה הראשונה כשעה לאחר ההתעוררות בבוקר ואת הארוחות הבאות לאחר 3-4 שעות מסיום הארוחה הקודמת. כתיבת סדר היום על לוח או דף גדול עם ציון שעות הפעילות ושעות הארוחות יוכלו לעזור בשמירה על סדר היום והקדשת זמן נפרד לאכילה.

  • כמו כן חשוב לעסוק לפחות שעה ביום בפעילות גופנית אם אפשר כדאי לצעוד ליד הבית או בחצר, אם התנאים לא מאפשרים זאת, ניתן לבצע פעילות אירובית ואו אימון כוח גם  בתוך הבית, יש היום אתרים רבים ברשת המדגמים סוגים של פעילות גופנית מגוונת החל מריקוד ועד תרגילים על מזרון או כיסא כשההנחיה מרחוק.
בת רפאלי, דיאטנית קלינית, מכבי שירותי בריאות

מה לאכול בתקופת הבידוד?  

  • על מנת לספק לגוף את כל צרכיו ולהבטיח תפקוד תקין של מערכת החיסון מומלץ לאמץ את הדיאטה הים-תיכונית עליה ממליץ גם משרד הבריאות. הדיאטה הים -תיכונית מאופיינת באכילה יום-יומית של דגנים מלאים, ירקות ופירות, קטניות, שמן זית, אגוזים, זרעים ותבלינים. לפי עקרונות הדיאטה יש לצרוך לפחות פעם בשבוע מנת דג עשירה באומגה 3, לצרוך במתינות עוף, ביצים ומוצרי חלב דלי שומן ולצמצם צריכה של מזון אולטרה מעובד (כגון חטיפים, שתייה מתוקה ומזון מהיר) ובשר אדום. אימוץ הדיאטה הזו יספק לגוף חלבון ושומן איכותי ואת הוויטמינים המינרלים החיוניים לתפקוד מערכת החיסון.
  • הדיאטה הים-תיכונית נמצאה כמפחיתה סיכון למחלות כרוניות רבות ולכן מומלץ להמשיך איתה גם לאחר תקופת הבידוד.

  • כמו כן אנו מכירים מאכלים רבים שמיוחסים להם יתרונות של הגברת תפקוד מערכת החיסון כגון: ירקות מצליבים כרובית, קולרבי, פירות הדר טריים, פלפלים מכל הצבעים , פירות יער אדומים , יין אדום שום בצל ועוד כדאי לשלב אותם כחלק מתזונה בריאה.

  • הקפידו על שתיה לא ממותקת, מים, חליטות תה שלהן כדאי להוסיף טעמים של קינמון, ג'ינג'ר, כורכום ועוד, קפה ניתן לשתות בין 2-4 כוסות ליום.

  • ביום קר, מרק כתום, מרק ירקות, או מרק עוף תמיד מפנקים ומומלצים.

ליצירת קשר עם הכתבת: avivitm@ch2news.co.il