בהלת הקורונה נמשכת: על פי המדיניות של משרד הבריאות, ישראלים שחוזרים מסין או ששהו בשבועיים האחרונים בסין מתבקשים שלא לצאת מביתם במשך שבועיים. עולה השאלה איך ניתן לאכוף את המדיניות הזו וכיצד יפעלו כלפי אלו שיפרו אותה. גורם בכיר במשרד הבריאות מספר כי נבדקת האפשרות להפעיל את המשטרה נגד מי שחזרו מסין ומפרים את הבידוד שעליהם לשהות בו, באמצעות הלשנות. ההערכה היא שאם יהיו ישראלים שיפרו את ההנחיה הזו, יהיו הלשנות נגדם.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

חשוב להדגיש, אם מישהו חוזר מסין ומתכוון לא להקפיד על הבידוד הביתי הנדרש ממנו והוא ייצא החוצה מביתו וידביק אחרים – הוא מבצע עבירה פלילית של הפצת מחלה במזיד או ביודעין, שהעונש עליה היא בין שלוש לשבע שנות מאסר.

בנוסף לכך, אם אותו אדם ידביק אחרים, הוא מסתכן בתביעת נזיקין אזרחית ממי שהוא ידביק אותו, במילים אחרות – זה לא משתלם. אבל ההערכה במשרד הבריאות היא שרוב האנשים שיתבקשו לשהות בבידוד הזה, יעמדו בו.

ההיערכות לסגירת המעברים בנתב"ג לאנשים ששהו בסין
ההערכות בנתב"ג לקראת הגעת הנוסעים מסין

מבחינה כלכלית, בהלת הקורונה משפיעה גם על הבורסה והציפייה כעת בעולם היא לראות מה יקרה בשווקי העולם מחר, עם פתיחת שבוע המסחר. הבורסה בת"א מצטרפת לגל הירידות שהתרחשו בסוף השבוע בעולם - נרשמו ירידות שערים חדות יחסית של כ-3 אחוז. זה התרחש בעיקר משום שסין היא מעצמה כלכלית שמהווה 17 אחוזים מהכלכלה העולמית, היא המפעל של העולם, שכעת מושבת ברובו.

רוב המפעלים בסין היו מושבתים בשבוע האחרון, בגלל חופשת ראש השנה הסיני וכעת - אין מועד חדש לפתיחתם. החשש העולמי הוא מפני מחסור במוצרי צריכה וגם בחומרי גלם - כשהמפעלים סגורים, זה פוגע בכלכלה העולמית. 

התפשטות נגיף הקורונה (צילום: רויטרס_)
התפשטות נגיף הקורונה. ארכיון | צילום: רויטרס_

כאן בארץ, ישנם כבר בעלי מפעלים ועסקים רבים שנתקלים במחסור של מוצרים ולא יודעים מתי יצליחו להדביק אותו. בתוך כך, ברוסיה מודיעים כי החל מחצות הלילה ועד להודעה חדשה, יופסקו הרכבות מרוסיה לסין בשל "מגפת הקורונה", לשון ההודעה. המסלול שצפוי להיחסם הוא בין מוסקבה לבייג'ינג.     

בהתמקדות בנתונים, מדובר כעת ב-14,628 חולים ו-305 בני אדם שנפטרו כתוצאה ממנה. בין 348-420 אנשים החלימו מוירוס הקורונה. על פניו, היחס בין החולים למתים הולך וגדל מדי יום, וזה מעיד על כך שהמחלה היא פחות מסוכנת ממה שנחשב בתחילה. מצד שני, רבים לא סומכים על אמינות הדיווחים בסין. 

מבדיקה של הדיווחים מחוץ לסין, עולה כי 177 בני אדם חלו עד היום, ורק מקרה אחד של מוות נרשם מחוץ לסין - במדינת הפיליפינים. המשמעות היא שהמחלה היא עוד פחות מסוכנת. ייקחו רק עוד כמה שבועות עד שתמונה תתבהר באמת. קצב התפשטות נגיף הקרונוה מדאיג, בעיקר בשל נמלי התעופה הגדולים בסין, והפוטנציאל שהם מאפשרים לנגיף להתפשט לרחבי העולם. 

עניין של זמן עד שנגיף הקורונה יגיע לישראל: איך תתגוננו?

נגיף הקורונה: מקרה מוות ראשון מחוץ לסין

ישראלים בסין חוששים מנגיף הקורונה: "הרחובות ריקים, כולם מסתגרים בבתים"

חישוב מתמטי: זה מה שיקרה אם לא נעצור את הקורונה