סערה סביב קבורתה של מובילת המחאה הטרנסג'נדרית: בני משפחתה של מאיה חדד, הצעירה הטרנסג'נדרית שנפטרה בטרם עת, עודכנו בדבר מותה - אך התנערו מקבורתה וסירבו לקחת אחריות על ארגון הלוויה. בעקבות כך, חברותיה הטרנסג'נדריות של חדד בשיתוף עיריית תל אביב והמרכז הגאה בעיר התגייסו למצוא מקום קבורה לחדד ולארגן את טקס הלוויה. הלוויתה תתקיים מחר (שלישי) ב-11 וחצי בבית הקברות האזורי שער מנשה. הסעה תצא בשעה 10:00 מהכניסה לגן מאיר בתל אביב. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

אתמול נודע כי חדד, בת ה-25, הלכה לעולמה. חדד הפכה ב-2018 לאחת ממובילות מחאת הקהילה הגאה, לאחר שהותקפה ונדקרה בדירתה בפלורנטין, ועלתה לנאום במחאת הקהילה הטרנסית, "נלחמות על החיים". בנוסף, היא ייצגה את ישראל בתחרות מיס טרנס העולמית בשנת 2018 בברצלונה, וריגשה את הקהל כשחשפה את סיפורה הקשה: "לפני שלושה חודשים הותקפתי בסכין על ידי פסיכופת".

מאיה חדד (צילום: KateRiep_Godbye)
מאיה חדד ז"ל | צילום: KateRiep_Godbye

חדד גדלה בטייבה, ולדבריה, כבר מגיל קטן ידעה שהיא כלואה בגוף של ילד. בכתבה שנעשתה עליה בכאן חדשות בדצמבר 2018 היא סיפרה כי בגיל ההתבגרות "היו כולאים אותה בתוך חדר, לפעמים חודש-חודשיים הייתי כלואה והיו מכניסים לי אוכל. המשפחה אמרה לי שזה מחלה נפשית, משהו שאסור מבחינת הדת". בתקופה האחרונה למדה סיעוד בקורס בטייבה.

חברתה לקהילה של ליעוז לוי, סיפרה: "תמיד ידעתי מי היא, אבל הכרתי אותה הרבה יותר טוב בעצם אחרי מקרה הדקירה, שקרה ביולי 2018. מאיה עשתה את המעבר המגדרי בגיל 15, ומאז היא בעצם נזרקה מהבית שלה. המשפחה שלה התנכרה אליה, עד הסוף. היא הגיעה לתל אביב, ומצאה את השבט שלה, אבל הייתה במצוקה גדולה. בעצם כל הסיפור שלה מסתכם בזה שהמשפחה לא רצתה קשר ורדפה אותה".

מאיה חדד (צילום: KateRiep_Godbye)
מאיה חדד ז"ל | צילום: KateRiep_Godbye

הלוויה של חדד צפויה להתקיים באחריות המרכז הגאה ולהיות אירוע פרטי של הקהילה הטרנסית. "המשפחה לא הסכימה לנתיחה ולא רצתה אחריות על הסדרי הקבורה", אומרת לוי. "חשוב לי להבהיר מכל העניין, שכאשר אין תמיכה של המשפחה, כשהמשפחה מתנכרת, רודפת, לא מכירה בילד שלה - זה מה שמביא בן אדם למצבים נפשיים מאוד קשים. כולנו צריכים ללמוד שילד לא בא עם פתק החלפה, אי אפשר להזדכות עליו, ואנשים צריכים לקחת אחריות על הילדים שלהם. אם משפחות יתמכו בילדים שלהם, אותם צאצאים יכולים לחיות חיים מלאים ויפים וטובים".