עוז שלום נולד לפני שנתיים וחצי בבית חולים שיבא תל השומר. כבר במהלך ההריון הבחינו הרופאים כי ישנה הצטברות של נוזלים גדולה מאוד במוח שלו וידעו כי כתוצאה מכך הוא יוולד עם ראש גדול. מיד לאחר הלידה וכפי שנהוג ניקזו הרופאים את הנוזלים מהמוח של עוז, והמתינו לראות שהמוח יקטן בהתאם לגדילה שלו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

אלא שהניקוז לא סייע, והראש של עוז הקטן המשיך להיות גדול. "עוז נולד עם גולגולת ענקית, כמו שני ראשים שמחוברים יחדיו", ציין דר יעקב זאוברמן, נוירוכירורג ילדים בכיר בבית החולים שיבא תל השומר, "זה היה מקרה מאוד חריג. הילד לא יכל לשאת את הראש שלו כי היה לו כבד וזה גם לא היה נעים למראה", הוסיף.

עוז עבר ניתוח להקטנת ראש
הדמיית המוחות

ד"ר זאוברמן החליט כי חייבים לפעול בעניין. הוא ורופאים נוספים במחלקה התייעצו עם מומחים בעלי שם עולמי והחליטו להטיס מודל תלת ממד של הראש של עוז, ובתכנת מחשב עשו מדידות מיוחדות וחישבו בכמה הם יכולים להקטין אותו. למעשה הדפסת תלת מימד של הגולגולת הביאה לתוצאה שנראית טבעית ותקינה. אם בעבר היה ניתן לראות את התוצאות רק אחרי הניתוח, כיום ניתן להגיע לתוצאות הרבה יותר מדויקות. החידוש הוא בתכנון הניתוח, כשמעצבים את הגולגולת מחדש.

הניתוח היה מורכב ונמשך הרבה שעות ובמהלכו הרופאים עשו פיסול מחדש של החלק האחורי של הראש בצורה עגולה ויפה. "הניתוח הזה הוא להיכנס אל הלא נודע והיו חששות רבים לפני כן", ציין ד"ר זאוברמן. "לא יכולנו לדעת אם באמת נוכל להגיע לצורה תקינה של הגולגולת, אבל הצלחנו ומאוד התרגשנו".

עוז שלום עבר ניתוח להקטנת הראש (צילום: אור בן זריהן, באדיבות המשפחה)
עוז עם אביו אחרי הניתוח | צילום: אור בן זריהן, באדיבות המשפחה

"זה שינה את החיים של עוז", סיפרה שושנה אימו. "הראש היה יותר גדול מהילד וזה הקשה עליו בכל רובד". שנתיים עברו מאז הניתוח ועוז עשה דרך מאוד גדולה: "הניתוח היה וואו. אלוהים ישמור לאן הטכנולוגיה והרפואה מסוגלים להגיע. היה לנו חשש גדול מניתוח ראש שמבוצע בפעם הראשונה ובילד כל כך קטן. אבל סמכנו על הרופא ובתחושת הבטחון שהוא נתן לנו".

ליצירת קשר עם הכתבת: avivitm@ch2news.co.il