סניפי לנדוור וארומה ת"א בקניון עזריאלי סגרו הבוקר (שני) את שעריהן, בעקבות הודעת משרד הבריאות על הימצאות חיידק הליסטריה. אחרי התחקיר שפורסם אתמול, הערב נחשפו בדיקות המעברה המלאות - שמראות שבסלטים שאתם אוכלים באותם בתי הקפה  נמצאים קוליפורמים, עובשים וחיידקים צואתיים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בארומה ת"א, בסניף קניון עזריאלי, לא ניתן למצוא בתפריט את סלט הטונה בעקבות אותה הרעלה, לכן בבדיקה שערכה חדשות 12, הוזמן סלט עם גבינה וביצה. הסלט הובל בקירור למעבדה שמוסמכת ע"י משרד הבריאות, שערכה בדיקות מקיפות.

בסלט שנבדק, נמצא חיידק הליסטריה שעלול לגרום לסכנת חיים ממשית. החיידק מסוכן ועלול לפגוע בילדים, לגרום להפלות אצל נשים הרות ובמקרים קיצוניים אף למוות.

גם בסניף לנדוור בקניון עזריאלי התגלו אותם ממצאים: חיידק הליסטריה ובנוסף גם קוליפורמים וסטרפטוקוקוס צואתי. בקפה ג'ו באותו הקניון, התוצאות אמנם לא הראו ליסטריה אלא קוליפורמים וסטרפטוקוקוס צואתי. 

בסניף רולדין באותו הקניון תוצאות המעבדה לא הראו ליסטריה, אך כן נמצאו קוליפורמים. גם בקפה גרג נמצאה כמות גדולה של קוליפורמים בסלט הטונה גבינה וביצה וכמו כן גם ברשת ארומה ישראל נמצאה כמות גבוהה של קוליפורמים. בארקפה היו חריגות קלות ובקפה קפה התוצאות אינן מעודדות וגם שם נמצאו חריגות.

"זאת הוכחה ברורה  לכך שהעובדים חסרי היגיינה, סיכוי  סביר מאוד שהם יצאו מהשירותים ולא שטפו ידיים", סיפר אילן קאשי, "מבט" בטיחות מזון.

תגובת לנדוור: מרגע קבלת התוצאה הסופית של תוכנית חיסכון פעלנו לסגירת הסניף בשיתוף עם חברת בטיחות מזון ידועה, במטרה לעשות כל שלאל ידינו כדי להימנע מליקויים מסוג זה".

תגובת רולדין: "הרשת מפעילה חברה חיצונית המבצעת באופן שוטף בדיקות בקרת איכות בכל סניפיה, נוסף על תהליכי ביקורת פנימיים. במסגרת ממצאי הבדיקה שעשיתם ובהתאם לבדיקה שעשינו אנחנו, נמצא כי סלט הטונה היה תקין, כולל בדיקת ההיסטמין, ואילו בליקוי שנמצא, נטפל מיד ובאופן יסודי ומעמיק".

תגובת ארומה ישראל: "אנו משקיעים משאבים רבים במערך מקצועי העוסק בבטיחות המזון המוגש ללקוחות. אנו מאמינים כי ניתן ללמוד ולהשתפר מכל ביקורת עניינית, ונעשה זאת גם בימים אלה בסניף ובמנה שנבדקו".

תגובת קפה גרג: "'קיבלנו את הממצאים ועולה מהם שרוב הפרמטרים נמצאו תקינים ןעומדים בתקנים הנדרשים. אנו נלמד את מה שמצא גבולי ונטפל בו. הנהלת הרשת עושה בקביעות בדיקות בטיחות מזון על-ידי חברה חיצונית".

תגובת ארומה תל אביב: "קיבלנו את ממצאי הביקורת שנערכה בסניף לפני כשלושה שבועות. אנו פועלים כל הזמן כדי לספק ללקוחות את המזון האיכותי ביותר".

תגובת רשת ארקפה: "לאחר בחינת תוצאות בדיקת המעבדה ובהתאם לדרישות התקן, נציין כי בשתי הדגימות לא נמצאו חיידקים מחוללי מחלות.

תגובת רשת קפה קפה: "ממצאי הבדיקות הועברו לחברה המתמחה בבטיחות מזון, והיא קבעה כי שני הסלטים שבממצאי התחקיר נמצאו במצב מצויין. רמות החיידקים נמוכות באופן מובהק ברמות הסף הקבועות בדרישות התקן הישראלי".