לפני 4 וחצי שנים הכלבה ליסה נמצאה משוטטת עם לסת מרוסקת, כשהיא מבוהלת ומפחדת מבני אדם. מחלציה נדהמו מהיכולת שלה לשרוד, בלי שהייתה לה את האפשרות לשתות ולאכול לבד. אחרי זמן רב שניסו ללכוד אותה הם לבסוף הצליחו והעבירו אותה לטיפול בעמותת "תנו לחיות לחיות" - ואחרי שאף אחד לא רצה לאמץ אותה, אישה מארה"ב שנתקלה בתמונתה קיבלה החלטה ששינתה לליסה את החיים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בבדיקה וטרינרית התברר כי כמעט ולא נותר דבר מהלסת של ליסה, מלבד שתי עצמות שבלטו החוצה ללא שרירים ועור. היא הוכנסה לניתוח ממושך, ממנו יצאה עם לסת תחתונה משוחזרת, קטנה וחדשה. למרותה הניתוח, הלסת של ליסה לעולם לא תהיה שווה בגודלה ללסת העליונה, אבל היא מאפשרת לה סגירה חלקית של חלל הפה. אחרי שיקום ארוך במרפאה, היא הצליחה לאכול ולשתות כמו כל כלב אחר.

הכלבה ליסה בבית החדש בארה"ב‎ (צילום: תנו לחיות לחיות, תנו לחיו לחיות)
הכלבה ליסה אחרי הפציעה | צילום: תנו לחיות לחיות, תנו לחיו לחיות

4 שנים חיכתה ליסה בבית המחסה של "תנו לחיות לחיות" שמישהו יגיע לאמץ אותה, אך למרות ימי האימוץ המיוחדים אף אחד בישראל לא רצה לאמץ אותה. מישל טרוני, מר ישראל לשעבר ומתנדב ב"תנו לחיות לחיות", הצטלם עם ליסה ושיתף את תמונתה בעמוד האינסטגרם שלו. מורן, ישראלית לשעבר שחיה בארה"ב, ראתה את התמונה, התאהבה בליסה והחליטה לאמץ אותה.

המבצע המרגש להטסת הכלבה ליסה ללוס אנג'לס ארך 15 שעות. עמותת "תנו לחיות לחיות", בעזרת חברת תעופה "אל על" ותרומת של החברה לשילוח בינלאומי "אוריין ש.מ.", הביאה את ליסה לביתה החדש אצל מורן בתקווה לעתיד טוב יותר.

"הכלבים והחתולים שעברו זוועות נמצאים תמיד בתחתית הרשימה"

אתי אלטמן, מייסדת העמותה "תנו לחיות לחיות" סיפרה כי דווקא הכלבים והחתולים שעברו זוועות נמצאים תמיד בתחתית רשימת האימוץ. "למעלה מ-300 כלבים נמצאים אצלנו בעמותה וכן, חלקם לא נראים כמו כולם, 'בזכות' מה שעברו מידי בני האדם, ולצערי גם האנשים הטובים שמגיעים לאמץ אותם, בוחרים אותם לפי המראה החיצוני שלהם".

אלטמן סיפרה כי אם לחתול חסרה עין, לכלב יש צליעה, או כמו במקרה של ליסה, הלשון גולשת החוצה - הם מיד "נפסלים" לאימוץ מבחינת המאמצים. היא הוסיפה כי העמותה כבר הטיסה בעבר כלב עם רגליים עקומות וכלבה שצריכה לקבל כדור אחד ביום כדי להיות בריאה. "תמוה בעיני, שגם בבחירת בן משפחה, בארץ, כמו שזה נראה, הבחירה היא דרך העיניים ולא דרך הלב".

מייסדת העמותה הוסיפה כי הסיוע של חברת 'אל על' והתרומות מהחברה לשילוח בינלאומי – 'אוריין ש.מ." עזרו להטיס את ליסה לארה"ב, ובלעדיהם לא הייתה אפשרות לקיים את המבצע הזה. "הלוואי ואני טועה ודווקא בזכות הסיפור של ליסה יגיעו אנשים לבית המחסה שלנו בכניסה לכפר רות ויאמצו בלבבות פתוחים את החברים של ליסה, שמחכים כבר שנים רבות".