"נתניהו מתנשא". יו"ר העבודה פרץ (צילום: מרים אלסטר, פלאש 90, חדשות)
פרץ. פנייה דחופה | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90, חדשות

"לאסור בחוק טיפולי המרה" - זה הבקשה ששיגר היום (שני) יו"ר העבודה, עמיר פרץ, לשר המשפטים אמיר אוחנה, המשתייך בעצמו לקהילת הלהט"ב. "הגיע הזמן שהמדינה תפעל להפסקת תופעה זו, אשר על פי כל גורמי המקצוע מסכנת ופוגעת בנפשם של צעירים וצעירות רבים", נימק פרץ. "המדינה לא תוכל יותר לעמוד מנגד, הגיע הזמן לשים לזה סוף". עוד ביקש פרץ לאסור גם על פרסום ושיווק של "טיפולים" אלה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בינתיים, התגובות לדבריו של שר החינוך רפי פרץ בנוגע לטיפולי ההמרה ממשיכות להגיע: יותר מ-3,000 מורים ומורות מרחבי הארץ חתמו על עצומה הקוראת לפיטוריו של שר החינוך הטרי. "לא נמשיך ללמד כרגיל כששר החינוך מביע עמדות כאלה", הבהירו המורים במסמך. "אם השר לא יועבר מתפקידו נקרא למורים ולמנהלים להשבית את מערכת החינוך בפתיחת שנת הלימודים".

שלשום ארגון "מורות ומורים גאות", שמייצג מאות אנשי חינוך, הגיב גם הוא לדברי פרץ בריאיון עם לדנה ויס בחדשות סוף השבוע על כך שטיפולי המרה הם אפשריים. המורים הגאים הבטיחו: "אנו נשתמש בכל האמצעים החוקיים העומדים לרשותנו בכדי למחות על אמירותיו המסוכנות והפוגעניות". לדבריהם, "אנו, אנשי ונשות חינוך, מורים ומורות, יועצים ויועצות, גננים וגננות מרחבי הקשת הלהט"בית שעובדים יום יום עם ילדים ונוער ברחבי הארץ, כועסים ומזועזעים מהצהרותיו של שר החינוך החדש הרב רפי פרץ, לפיהן הוא תומך בטיפולי המרה ואף עודד תלמידים שלו להשתתף בטיפולים כאלה בעבר".

אוחנה. שר גאה (צילום: החדשות)
אוחנה. שר גאה | צילום: החדשות

"אנו רואים בעבודה היומיומית שלנו כיצד טיפולי המרה ממיטים נזק רגשי בלתי הפיך על מי שנאלץ לעבור אותם", המשיכו וכתבו המורים. "זהו נוער שכל מה שהוא מבקש זה שיקבלו אותו כמו שהוא, יאהבו אותו ויכילו אותו. כאנשי חינוך להט"ב, אנו מכירים בזהות של הנער והנערה שלפנינו, מקבלים אותה ועוזרים לנערים ולנערות לקבל את עצמם, להיות מאושרים ושלמים עם עצמם ולהיות גאים וגאות במי שהם. אנו מצפים מכל איש חינוך בישראל, קל וחומר משר החינוך, לפעול כמונו".

לדבריהם, "טיפולי המרה הם פרקטיקה לא מקובלת, לא על ידינו כאנשי ונשות חינוך, ולא על ידי רוב מכריע של אנשי פסיכולוגיה, פסיכיאטריה וטיפול ברחבי העולם. ארגונים מדעיים, רפואים וממשלתיים בארה״ב ובעולם הביעו בשנים האחרונות דאגה מהתופעה, ובמדינות מסוימות טיפולי המרה אף אסורים בחוק. נוער להט"ב חשוף ליותר מקרי אלימות, בריונות ואובדנות. נוער שמתמודד עם לבטים על זהות, מיניות ומגדר זקוק למידע, להכלה, לליווי רגשי - ולא לטיפולים מפוקפקים שמנסים להדחיק את המשיכה המינית והרומנטית ולהפוך אותה למשהו שיש להתבייש בו".

רפי פרץ, שר החינוך (צילום: Hadas Parush/Flash90, חדשות)
השר פרץ. עודד סערה | צילום: Hadas Parush/Flash90, חדשות

עוד נכתב בפנייה: "תמיכה בטיפולי המרה מהווה סכנה מוחשית לתלמידינו מכל המגזרים בחברה הישראלית. אנו קוראים לשר החינוך לחזור בו מדבריו, להתנצל ולהוכיח בשטח, מבחינה תקציבית וחינוכית, כי הוא ראוי אכן לקבל את התפקיד המרכזי האמון על חינוך ילדינו. על משרד החינוך להגביר את החינוך לסובלנות, לקבלת השונה ולגיוון מגדרי. אנו, מורים ומורות מכל רחבי הארץ, מכל קצוות הקשת הפוליטית, מכל המגזרים המרכיבים את הפסיפס הצבעוני של החברה הישראלית - לא נוכל לעמוד מאחורי שר חינוך שמביע עמדות כאלה. אנו נשתמש בכל האמצעים החוקיים העומדים לרשותנו בכדי למחות על אמירותיו המסוכנות והפוגעניות".

שר החינוך פרץ הבהיר בעקבות הריאיון: "לא טענתי שצריך לשלוח ילד או ילדה לטיפולי המרה. במהלך שנותיי כמחנך נפגשתי עם תלמידים שחשו מצוקה נוראית עם נטייתם המינית, ובחרו להיעזר באנשי מקצוע כדי לשנות את נטייתם. מה שאמרתי בריאיון נאמר מתוך הכרות אישית שלי עם מקרים דומים. מערכת החינוך בישראל בראשותי תמשיך לקבל את כל ילדות וילדי ישראל באשר הם, ללא שום הבדלי של נטייה מינית. ככה גם הבהרתי בריאיון".