אחרי ספירת כמעט 95% מהקולות, הלילה (בין רביעי לחמישי) התחילו בוועדת הבחירות המרכזית בספירת המעטפות הכפולות שמכילות את קולות החיילים, הימאים, בעלי המוגבלויות בניידות, האסירים בבתי הסוהר והנציגים הרשמיים של מדינת ישראל בחו"ל. מדובר בכרבע מיליון מעטפות. במקביל, ח"כ מאיר כהן מכחול לבן התראיין הבוקר לגלי צה"ל ורמז: אם לנתניהו יש יותר ממליצים שיתכבד ויתחיל לנסות להרכיב ממשלה".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במהלך הריאיון תקף כהן את נתניהו ואמר כי הוא "לא חושב על אזרחי ישראל וטובתם". עוד התחייב חבר הכנסת מכחול לבן כי מפלגתו תעשה הכול כדי להימנע ממערכת בחירות נוספת. לדבריו, "בכל מצב לא ניכנס לממשלה בראשותו - אין לנו כוונה לקפל את הדגלים שלנו".

בבחירות שהתקיימו בחודש אפריל, לאחר ספירת המעטפות הכפולות התברר שהליכוד זכה במנדט נוסף ואילו יהדות התורה איבדה מנדט אחד.

בצל החשש מזיופים בבחירות ועל רקע הדיונים סביב חוק המצלמות, במהלך הלילה עצרה המשטרה צעיר בן 19 בחשד שמסר את תעודת הזהות שלו לקטין בן 17 כדי שישתמש בה על מנת להצביע.

ביום הבחירות המשטרה עצרה את הקטין, שעל פי החשד הגיע במהלך יום הבחירות לקלפי במרכז ירושלים במטרה להצביע, והזדהה באמצעות תעודת זהות שאינה שייכת לו. המשטרה פתחה בחקירה, ובמסגרתה עצרה הלילה את בעל תעודת הזהות.

מהמשטרה נמסר כי "משטרת ישראל תפעל בכל הכלים כנגד כל גורם אשר שפגע בטוהר הבחירות ובמהלכן התקין".

ספירת המעטפות הכפולות בוועדת הבחירות המרכזית  (צילום: הושעיה הררי, החדשות12)
החלה ספירת המעטפות הכפולות | צילום: הושעיה הררי, החדשות12

מספירת 94.89% מהקולות הכשרים בבחירות לכנסת ה-22, עולה שמפלגת כחול לבן מובילה על פני הליכוד במנדט אחד - 33 לעומת 32. על פי הספירה הנוכחית, גוש המרכז-שמאל עם הערבים וגוש הימין נמצאים בשוויון, עם 56 מנדטים. ישראל ביתנו ירדה ל-8 מנדטים. 

הרשימה המשותפת היא המפלגה השלישית בגודלה בישראל עם 12 מנדטים,לש"ס בראשות אריה דרעי 9 מנדטים, יהדות התורה עם 8 מנדטים, ימינה של איילת שקד עם 7, העבודה-גשר עם 6 והמחנה הדמוקרטי עם 5. 

תוצאות הבחירות בסיבוב השני לא הצביעו על מנצח ברור שיכול להגיע לרוב של 61 ולהרכיב קואליציה ויש אפשרות שתתקיים מערכת בחירות כללית שלישית בתוך פחות משנה. יחד עם זאת, עדיין קיימים ארבעה תרחישים שיוכלו למנוע סחרור פוליטי נוסף.

החרדים יישארו עם נתניהו? (צילום: Alex Kolomoisky/YEDIOTH AHRONOTH, חדשות)
יבגוד בחרדים? נתניהו וליצמן | צילום: Alex Kolomoisky/YEDIOTH AHRONOTH, חדשות

האפשרות הראשונה, עליה דובר לאורך כל מערכת הבחירות היא של ממשלת אחדות חילונית ליברלית – מיזם ליברמן. על מנת שזה יקרה נתניהו צריך "לבגוד" בשותפים הטבעיים שלו – החרדים, לאחר שהערב השיג את תמיכתם וללכת לממשלה עם גנץ-לפיד וליברמן.

האפשרות השנייה היא הקמת ממשלת אחדות עם חרדים, כשההרכב יכלול את הליכוד של נתניהו, דרעי וליצמן יחד עם כחול לבן. אלא שלפיד אמר בעבר שאין לו שום כוונה לשבת עם נתניהו תחת כתב אישום ובמקביל החרדים לא יסכימו לשבת עם לפיד. המשמעות היא שעל מנת שהאפשרות הזו תצליח – גנץ ייאלץ "לבגוד" בשותפו לפיד.  

ליברמן (צילום: Tomer Neuberg / Flash90)
יוותר על ההבטחות בשביל ממשלת ימין? ליברמן | צילום: Tomer Neuberg / Flash90

האפשרות השלישית שעומדת על הפרק נוגעת לאופציה של אחדות ללא בנימין נתניהו – הליכוד וכחול לבן. במקרה הזה, הליכוד צריך "לבגוד" במנהיג שלהם יותר מ-10 שנים – נתניהו. בינתיים 31 חברי הסיעה אפילו לא שוקלים זאת.

מציגים חזית מאוחדת (צילום: החדשות)
יבגוד בשותפו למען ממשלת אחדות עם החרדים? גנץ ולפיד | צילום: החדשות

והאפשרות האחרונה היא ממשלת ימין עם ליברמן. כאן ליברמן ייאלץ "לבגוד" בבוחרים שלו – כולל בנוגע להבטחות שחזר עליהן רק הבוקר ואף הגדיל את המחיר: לימודי ליב"ה לחרדים ותחבורה ציבורית בשבת.

במקביל, במשכן נשיא המדינה כבר נערכים לתחילת ההתייעצויות עם ראשי הסיעות הנבחרות לכנסת ה-22 מוקדם ככל האפשר, אפילו כבר ביום ראשון הקרוב - בתיאום עם יו"ר ועדת הבחירות המרכזית ובכפוף לתמונת התוצאות הרשמית‎.