"קיפאון של קיץ": סקר המנדטים החדש שפורסם הערב (שישי) באולפן שישי מצביעים על שינויים קלים ביותר בתמונת המנדטים לקראת הבחירות הקרובות. הליכוד וכחול לבן נמצאות בשוויון 30 מנדטים, ומיד אחריהן הרשימה המשותפת וימינה עם 11 מנדטים כל אחת. גם ישראל ביתנו נמצאת לא רחוק מהן עם 10 מנדטים.

סקר מנדטים  (צילום: החדשות , אלדד עובדיה)
שוויון בצמרת | צילום: החדשות , אלדד עובדיה

יהדות התורה שומרת על כוחה עם 8 מנדטים, וש"ס מיד אחריה עם 7 מנדטים – כמו המחנה הדמוקרטי, שכרגע גם היא מקבלת 7 מנדטים לפי הסקר. העבודה-גשר סוגרת את רשימת המפלגות שעוברות את אחוז החסימה עם 6 מנדטים. שתי המפלגות שמתקרבות אל אחוז החסימה הן זהות ועוצמה יהודית, שעומדות על 2.3% ו-1.9% בהתאמה.

סקר מנדטים  (צילום: החדשות , אלדד עובדיה)
ליברמן עדיין על מספר דו-ספרתי | צילום: החדשות , אלדד עובדיה

כרגע לגוש הימין-חרדים יש 56 מנדטים, לעומת גוש המרכז-שמאל עם 54 מנדטים. באופן מעניין, מצביעיו של ליברמן מגיעים משני חלקי המפה הפוליטית: בעוד שכצפוי 70% ממצביעיו מגדירים עצמם מצביעי ימין ומרכז-ימין, 21% מהם מגדירים עצמם מצביעי מרכז ו-7% מגדירים עצמם מצביעי שמאל ומרכז-שמאל. כך שיש סיכוי לא מבוטל שנתניהו יצליח לסחוף חלק מהם בחזרה לליכוד.

סקר מנדטים  (צילום: החדשות , אלדד עובדיה)
קיפאון גושי | צילום: החדשות , אלדד עובדיה

לליכוד יש יתרון נוסף, שמכונה בעולם הסקרים הפוליטיים "פריכות" – מה הסיכוי שמי שאומרים כעת שיצביעו למפלגה מסויימת ישנו את דעתם. 65% ממי שאומרים שיצביעו לליכוד טוענים כי זהו דבר ודאי. מי שבמצב רעוע יותר מבחינה זו הן שלוש מפלגות עיקריות: ישראל ביתנו, בה רק 38% בטוחים בהצבעתם; ימינה, שם הנתון עומד על 33%; והעבודה-גשר, עם 32%. פירוש הדבר שהליכוד תוכל לשאוב קולות מישראל ביתנו וימינה, בעוד שבכחול לבן יוכלו לפגוע בעבודה-גשר כדי לחזק את כוחה.

בציבור עדיין רואים את ראש הממשלה נתניהו כמתאים ביותר לתפקידו, כאשר 42% מהנסקרים השיבו שהוא המתאים ביותר לתפקיד. בני גנץ הידרדר מעט בנתון זה ועומד כעת של 29% אחוזי התאמה, ככל הנראה בעקבות פרשיית הריגול במפלגה. עם זאת, יותר מחמישית מהנסקרים השיבו כי הם לא יודעים מי המתאים ביותר לתפקיד. נתון מעניין נוסף שעולה מהסקר: 60% מהנסקרים מאמינים כי פרשיות רעייתו ובנו יאיר משפיעות על תפקודו כראש ממשלה, לעומת 29% בלבד הסבורים כי אינן משפיעות עליו.

עוד עולה מהסקר כי כמו נתניהו, גם בציבור הרחב רואים את גדעון סער כמי שעשוי להחליף את ראש הממשלה בראשות הליכוד. 29% רואים בסער את יורשו של נתניהו, כשמאחוריו ניצבים, בפער ניכר, יולי אדלשטיין (9%), גלעד ארדן ומירי רגב (6% כל אחד) וישראל כ"ץ (5%). עם זאת 29% מהנסקרים השיבו שאינם יודעים מי מתאים להחליף את נתניהו כמספר 1 ברשימה.

מי שצריכה לדאוג מהסקר האחרון היא איילת שקד: הציבור לא מאמין שלא ידעה כי הוצעה בשמה חסינות לבנימין נתניהו. הדבר צריך להטריד אותה במיוחד לאור העובדה שהיא נחשבת כפוליטיקאית "נקייה". הדבר מצטרף לכך שברגע שחברה לסמוטריץ' ופרץ, היא כמעט וידאה שכל קולותיה יגיעו מחובשי כיפות.

אל תפספסו את ועידת המשפיעים 2019! נבחרת הכתבים המובילה של ישראל פוגשת את האנשים המשפיעים במדינה! >>> מהרו להירשם עוד היום

מזמין הסקר: חברת החדשות

עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר

מועד איסוף הנתונים: מ-21.8.2019 בשעה 13:00 עד 2.8.2019 גשעה 14:00

אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה

מספר המתבקשים להשתתף: 3,270

מספר המשיבים בפועל: 507

טעות הדגימה המירבית: 4.4%+

שיטה סטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות

שיטת הדגימה: דגימת שכבות

אופן ביצוע הסקר: טלפוני+אינטרנטי

 

השאלות שנשאלו:

אם הבחירות היו מתקיימות היום, לאיזו מפלגה היית מצביע?

מבין האישים הבאים, מי לדעתך הכי מתאים לתפקיד ראש הממשלה?

מבין האישים הבאים, מי לדעתך צריך לעמוד בראשות הליכוד ביום שלאחר נתניהו?

לאחרונה התפרסם בתקשורת שמישהו מטעמה של איילת שקד הציע לנתניהו שהיא תפעל עבורו לחסינות מהעמדה לדין, אם היא תקבל שריון בליכוד. האם אתה מאמין או לא מאמין לאיילת שקד, הטוענת שלא ידעה על כך?

מהו לדעתך הסיכוי שמפלגת "כחול לבן" תישאר מאוחדת אחרי הבחירות הקרובות?

האם לדעתך המעורבות והפרשיות של שרה ויאיר נתניהו שפורסמו לאחרונה, פוגעות או לא פוגעות בתפקוד של ראש הממשלה?