כחלון ושאשא ביטון, ארכיון (צילום: תמיר ברגיג, חדשות)
"אני במקום ריאלי". יפעת שאשא-ביטון ומשה כחלון | צילום: תמיר ברגיג, חדשות

היי יפעת שאשא-ביטון, ברכות על הצטרפותך לפוליטיקה. את יודעת לאיזה מקום את מוצנחת ברשימה?
"כן. אני במקום ריאלי, שזה אומר העשירייה הראשונה. מעבר לזה זה לא ממש רלוונטי. מה שיותר חשוב הוא שיש לנו ייצוג נשי הולם במפלגה".

אני חושב שזה מבורך שאנשי חינוך ועשייה נכנסים לפוליטיקה. לדעתי הם עדיפים על עיתונאים. אבל תסבירי לי בבקשה למה שהציבור יצביע שוב למפלגת אווירה, אחרי שראינו כל כך הרבה כישלונות כאלו, משינוי דרך קדימה ועד יש עתיד?
"אם נהיה מפלגת אווירה או לא, זאת רק ההיסטוריה תגיד. אני מרגישה שכולנו היא מפלגה שהיא הרבה יותר מאווירה. אני התחברתי לכולנו בגלל המצע שלה, מצע חברתי כלכלי ששם פירוק המונופולים והמאבק בעוני בראש סדר העדיפויות. אלו דברים שתמיד אמרתי שצריך לקדם בשיחות סלון".

את מדברת על מצע, אבל חיפשתי באינטרנט את מצע המפלגה, ומצאתי רק דף "חזון" שבו מספר סעיפים שאין אף מפלגה שלא הייתה חותמת עליהם, כמו: "שיפור התפקוד של המגזר הציבורי". מה העמדות המדיניות של המפלגה? דת ומדינה? תקציב הביטחון? זכויות להט"בים? אלו דברים שהבוחרים שלכם צריכים לדעת.
"כרגע אין. אבל הדגש הוא על כרגע. אנחנו חודשיים לפני בחירות, אנחנו לא משחררים הכל לאוויר במכה, הדברים יצאו בצורה הדרגתית. מאחורי כל מה שכתוב בחזון יש גיבוש של צעדים אופרטיביים מאוד מפורטים. שום דבר לא יישאר ברמה של רעיון, זה לדעתי ההבדל ביננו לבין מפלגות אחרות".

אבל כרגע זה באמת רק סיסמאות. מה עמדתך לגבי אוטובוסים בשבת?
"אני מניחה שהכל אתה תדע בקרוב ובצורה מסודרת. אני ממליצה לחכות בסבלנות. בוא נשאיר קצת משהו להמשך".

אבל את לא חושבת שהבוחרים שלכם צריכים לבוא ממקום מושכל יותר?
"אני חושבת שהבוחר כרגע מוצף במידע, וכולם נותנים המון אינפורמציה. הדרך שלנו הוא דווקא לשחרר כל פעם קצת".

טוב, אז בואי נדבר קצת על כחלון. הוא באמת רץ על הטיקט של להילחם בטייקונים אבל דווקא עכשיו בכל סיפור הגז הוא נאלם דום.
"זה נכון שזה אחד הדגלים המרכזיים שלנו. אנחנו שואלים את השאלה הפשוטה: של מי המדינה הזו? והתשובה היא שהיא של כולנו. אני חושב שכחלון כן התבטא בנושא בזמן האחרון. אנחנו באים לפרק את כל המונופולים, ביניהם גם המונופול של הגז".

אין תמונה
ומורים שאלו את עצמם 'אז מה שעשינו עד עכשיו לא היה משמעותי?'. שי פירון

כאשת חינוך, איך את רואה את הקדנציה האחרונה של שי פירון?
"תראה, אני לא נמצאת כאן על תקן מבקרת, אבל בגדול שי פירון הביא רעיונות שהם נכונים וחשובים מדי פעם, אבל אני הייתי לוקחת את זה צעד אחד קדימה. אני חושבת שהעניין האמיתי הוא לראות איך הדברים מחלחלים ברמת השטח".

מה את היית עושה שונה למשל?
"פירון הלך על העניין של למידה משמעותית. אני לא בטוחה שכל מורה הבין ממש על מה מדובר, ומורים שאלו את עצמם 'אז מה שעשינו עד עכשיו לא היה משמעותי?'. אני חושבת שאנחנו צריכים להתאים את ההוראה למאה ה-21, זה אומר שאנחנו צריכים להציע מודלים פדגוגים חדשניים, וצריך לפרט ולהבין הכל ברמת השטח. כרגע אנחנו לא שם, בתוך כל הרפורמה הגדולה הזו. אחד הדברים שמערכת החינוך צריכה זו יציבות".

אפרופו יציבות, את החלפת לא מעט תפקידים בשנים האחרונות. מה זה מעיד עליך?
"
זה בכלל לא מעיד על חוסר יציבות. אני פשוט לא בנאדם שנמצא במערכת שפועלת מעצמה, אני לא אשת תחזוקה. אני אוהבת מקומות שאפשר להשפיע בהם".

כמו למשל קרית שמונה, העיר שלך. מה צריך לקרות כדי שהיא תפרח? ראינו שאליפות בכדורגל זה לא מספיק.
"יש לנו פנינה של מקום. הצפון מתפתח, אי אפשר להגיד שהוא עומד במקום, אבל צריכים שיהיו תנאים שיבשילו. שתהיה שם צמיחה. אנחנו לא רוצים שאנשים שיתפתחו יעזבו למרכז. יש דברים מאוד פשוטים שצריך לעשות שם ברמה הלאומית כדי שנוכל ליצור כמה מטרופולונים במקום מדינת תל אביב אחת".

כמו מה?
"המדינה לא מספיק משקיעה בעוגנים תעסוקתיים במקומות האלו, וזה מה שיוצר את המעגליות. גם צריך לדעת להפשיר קרקעות בצורה שהיא קצת יותר שפויה. אלה צעדים מתבקשים".

המלצה לסיום: את חייבת לפתוח דף פייסבוק. אין אפשר להיבחר לכנסת בלי זה.
"זה נכון, בכלל לא חשבתי על זה. פתחתי פייסבוק רק כדי שאוכל לראות מי החברים של הילדים שלי".