ההודעה בעמוד הפייסבוק של אביטן על ביקור נתניהו. השעה המדויקת כנראה מאוחרת יותר

ראש הממשלה יוצא לשטח בבחירות 2015 הרבה יותר מאשר יצא ב-2013. לתקשורת קשה לעקוב אחר כמות אירועי הבחירות שלו, כיוון שהצוות שלו לא מודיע מראש על היעדים וכך אירועי בחירות שונים ברחבי הארץ, בהם נתניהו פוגש פעילים ותומכים מתקיימים ללא כיסוי תקשורתי. היום אחר הצהריים, לדוגמא, מתכנן נתניהו להתייצב בביתו הפרטי של ראש עירית חדרה לשעבר, חיים אביטן לחוג בית. אביטן, ליכודניק בולט הודח מראשות העיר בבחירות ברשויות המקומיות באוקטובר 2013, וזאת על אף תמיכה מסיבית של הליכוד בו. בישראל, קשה מאוד להדיח ראש עיר מכהן, ואכן רק מעט ראשי ערים התחלפו ברחבי הארץ. 

עוד בבחירות:

נתניהו מגיע לביתו הפרטי של אביטן וזאת על אף עננת חשדות מעל לראשו של האחרון. בשנים האחרונות הוא נחקר במספר חשדותחלק מן התיקים נגדו נסגרו בהחלטת הפרקליטות אבל תיק אחד של חשדות נגד אביטן עדיין נמצא בחקירה

ראש הממשלה נתניהו מצדו, מתעלם מרעשי הרקע האלה ובהמשך לתמיכה האישית שלו באביטן בבחירות 2013, הוא אמור להיות בביתו גם היום לאירוע קמפיין. 

אגב, גם סגנית ראש העיר בחדרה, חדווה יחזקאלי היא חברת ליכוד שהתמודדה מול אביטן ב-2013 וטענה מעל לכל במה שמדובר בראש עיר חשוד (היא השתמשה במילים חמורות בהרבה, עשו גוגל בעצמכם, לי אין כל רצון להסתבך פה בתביעות מיותרות).

יחזקאלי חשפה חלק מן המעשים של אביטן, וזכתה על כך בפרס אומ״ץ (בין השאר גם כיוון שסבלה התנכלויות בלתי פוסקות, כולל איומים של גורמי פשע).

גם בימין רוצים מהפך

לעניין אחר: בהמשך לפרסום שלי אתמול בנוגע לדברים שאמר לי יואב גלנט (נסגור דיל עם ליברמן, הרצוג) משה כחלון יצא ביממה האחרונה בשורה של ראיונות ובהן אמר שהוא ורק הוא, הגורם שמקבל את ההחלטות במפלגה וכי לא בהכרח ימליץ לנשיא על ראש הרשימה הגדולה ביותר. קמפיין כולנו מעוניין למשוך כמה שיותר מצביעי ליכוד שיצטרפו אליו במומנטום של הרגע האחרון. 

ההערכה הרווחת היא, שמועמד בראש מפלגה רצינית, כמו "כולנו", חייב להציג את עצמו כליכוד אותנטי וימין אמיתי. ״הבגין״ של העת החדשה, וזו הדרך למשוך מתלבטים. יתכן שזה נכון (קטונתי ליד סוללות היועצים, מעולם לא הייתי בפוזיציה הזו).

אבל הרשו לי להציע חלופה. 



סטטוס של ירון אברהם, הכתב הפוליטי של ערוץ הכנסת

בסקר ערוץ הכנסת שפורסם אתמול, נשאלו מצביעי כחלון פוטנציאלים על מי הם רוצים שהוא ימליץ לראשות הממשלה? 

44% השיבו שהם רוצים שהוא ימליץ על יצחק הרצוג ו 37% השיבו שהם רוצים שימליץ על נתניהו. 

המספרים ברורים. השטח מדבר באופן הזה. אני פגשתי השבוע אנשים אשר מתלבטים בין כחלון לבין בנט. בוחרי ימין אשר אפילו לא שוקלים את הליכוד כחלופה. חברי הכנסת של הליכוד אומרים בשיחות סגורות דברים חמורים על האופן שבו נראה השטח של המפלגה, ללא שלטים, ללא פעילים. 

מספיק לצפות בכתבה המעניינת של ציון נאנוס, בערוץ 2 (מסעות הרצוג במעוזי הליכוד). המידע עולה מן השטח וצריך להיות עיוור כדי לא לראות זאת. לא רק בשמאל רוצים להחליף את נתניהו. גם בימין העמוק, בימין הליכודניקי, רוצים להחליף את ראש הממשלה. ואם יש צורך, אעלה כאן שוב, את השיחה שלי עם אלי מויאל ואלי קורנפלד מלפני כשבועיים. הסימנים לכך נמצאים בכל מקום. המצביעים הללו לא נוטים אחר הרצוג, אבל הם אולי רוצים לשמוע מכחלון דברים יותר ברורים בנוגע להקמת הממשלה. אולי הם היו רוצים שכחלון יראה בעצמו מועמד למשהו יותר בכיר משר אוצר. 

האם מישהו במטה כחלון עצר לשאול את עצמו  - היתכן שהם מדשדשים בסקרים ולא מתרוממים מעל ל 8-9, בדיוק בגלל שהם נתפסים כמי שישבו עם נתניהו ויאפשרו את המשך שלטונו במדינה?

טל שניידר, הפלוג הבלוג הפוליטי