"אזכור אותה כאישה אמיצה". הרצוג
37 מתמודדים על 24 מקומות אפשריים | צילום:

רשימת המתמודדים על מקום ברשימה של מפלגת העבודה בבחירות לכנסת כוללת 24 שמות חדשים - חלקם בעלי רקע כלכלי. יחד עם 13 חברי כנסת מכהנים מטעם העבודה, 37 מתמודדים מתחרים על מקום ברשימה. הם יתמודדו בפריימריס של המפלגה, שייערכו ב–13 בינואר.

הסקרים צופים לרשימת העבודה והתנועה (שמכונה בשלב זה המחנה הציוני) רק 21–24 מנדטים, כך שככל הנראה, רק ל–11–14 מהמתמודדים יהיה מקום ריאלי - שכן ברשימה משוריינים יו"ר מפלגת העבודה ח"כ יצחק הרצוג, מזכ"ל המפלגה חיליק בר, עוד שלושה מועמדים שייקבעו על ידי הרצוג וחמישה מקומות (עד מקום 24) לאנשי התנועה בראשות ציפי לבני. חלק מהמתמודדים החדשים, ואולי גם חלק מחברי הכנסת המכהנים, יישארו בחוץ. במפלגת התנועה לא נערכים פריימריס.

אחד המתמודדים הוא פרופ' יוסי יונה, 61, שהוצב בבחירות האחרונות במקום 20 ברשימת העבודה ולא נכנס לכנסת. בתקופת המחאה החברתית ב–2011 עמד יונה, יחד עם פרופ' אביה ספיבק, בראש צוות שהגיש המלצות לשינוי חברתי־כלכלי - מעין ועדת צללים לוועדת טרכטנברג. יונה נמנה עם מייסדי הקשת הדמוקרטית המזרחית, והוא איש סגל במחלקה לחינוך באוניברסיטת באר שבע, חבר הנהלה במרכז אדוה ועמית מחקר במכון ון ליר. יונה הוא גם ראש הוועדה הרעיונית של קרן ברל כצנלסון, המקורבת למפלגת העבודה. יונה אמר אתמול כי "האג'נדה החברתית החשובה ביותר לישראל היא להגדיל את ההוצאה האזרחית לתחומים חברתיים, ולהעמידה על ממוצע OECD.

יוסי יונה (צילום: עופר וקנין, TheMarker)
פרופ' יוסי יונה | צילום: עופר וקנין, TheMarker

מתמודד נוסף על מקום ברשימה הוא עו"ד אלדד יניב, 46, שהיה ראש הצוות שהוביל את מסע הבחירות של אהוד ברק בבחירות 1999 ואחר כך ראש המטה האישי של ברק. בבחירות הקודמות רץ יניב לכנסת בראש מפלגת ארץ חדשה, שלא עברה את אחוז החסימה. הוא משמש מרצה במרכז האקדמי פרס ובקריה האקדמית אונו בקרית אונו, ומרכז קבוצה בקליניקת מאבק בשחיתות במרכז הבינתחומי הרצליה. יניב היה חבר בצוות שהקים מבקר המדינה הקודם, מיכה לינדשטראוס, לבחינת יחסי־הון שלטון. סיסמת הבחירות שלו היא "להחליף את השחיתות בשקיפות ופיקוח ציבורי". הוא מבקש לפתוח את דיוניה של ועדת האתיקה של הכנסת לציבור ולקבוע קוד אתי חדש לחברי כנסת ולשרים.

מתמודדת נוספת היא היועצת האסטרטגית והלוביסטית הוותיקה, בהירה ברדוגו, הפועלת בזירה הפוליטית כבר 30 שנה. בעבר שימשה דוברת מפלגת העבודה ויועצת לשמעון פרס בזמן כהונתו כשר החוץ. כיום מייצגת ברדוגו בין היתר את חברת שירותי הניכיון והסליקה גמא, הוצאת הספרים כנרת זמורה־ביתן ואקו"ם. ברדוגו הודיעה שאם תבחר תפעל בין היתר להגברת התחרות במתן אשראי ולקביעת משכורות ריאליות לחיילים בסדיר.

בהירה ברדוגו (צילום: ליאור מזרחי, TheMarker)
בהירה ברדוגו | צילום: ליאור מזרחי, TheMarker

עוד מתמודדת היא עו"ד איילת נחמיאס־ורבין, שהיתה בעבר מנכ"לית עמותת שלום חבר ופועלת שנים ארוכות במגזר העסקי. היא משמשת בין השאר יו"ר תבליט פלסטיק, חברה תעשייתית משפחתית המייצרת אביזרים לתעשיית המים. ב–13 השנים האחרונות כיהנה בדירקטוריונים, בין השאר ברשות לפיתוח כלכלי של תל אביב, הקרן לנזקי טבע בחקלאות, אפקון תעשיות ודש קופות גמל.

מתמודדים נוספים הם העיתונאי זוהיר בהלול; איש התקשורת איתן שוורץ; עו"ד רויטל סוויד; מזכ"ל התנועה הקיבוצית איתן ברושי; ומזכ"ל תנועת הצופים לשעבר ליאור כרמל.

פרופ' מנואל טרכטנברג, שעמד בראש הוועדה לשינוי חברתי־כלכלי שהוקמה ב–2011 בעקבות המחאה החברתית, ישוריין ברשימת העבודה והתנועה לכנסת. טרכטנברג מוזכר כמועמד לתפקיד שר האוצר אם הרצוג ירכיב את הממשלה, אך מקורות במפלגה אומרים כי הדרך לכך עוד ארוכה, וכי מועמדים אחרים, כמו עמיר פרץ, יראו עצמם מתאימים לתפקיד. פרט לכך, גם אם הרצוג יקים את הממשלה, הוא עשוי לתת את תיק האוצר לנציג של אחת השותפות הקואליציוניות, למשל משה כחלון (כולנו) או יאיר לפיד (יש עתיד).

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker

כתבות נוספות:
כך מונה נמרוד ספיר לזרוע הארוכה של נתניהו באוצר
איך ייקר מונופול הגז את החשמל שלנו ב-5%?