משה כחלון (יח``צ: תמיר ברגיג)
"שמנו לנגד עינינו את האזרח". משה כחלון | יח``צ: תמיר ברגיג

תחת הסיסמא "מחזירים את התקווה לעם", מפלגת "כולנו" בראשות משה כחלוןפירסמה היום (ה') את המצע שלה לבחירות הקרובות לכנסת שיתקיימו ב-17 במארס. המפלגה של כחלון מרכזת את עיקר המצע שלה סביב הורדת יוקר המחיה ומחירי הדיור, וצמצום פערים בחברה.

לפי המצע, מטרתה המרכזית של "כולנו" היא "לאפשר לאדם העובד לחיות בכבוד. נפעל לפתרונות ישימים בנושאים חברתיים-כלכליים - בראש ובראשונה לצמצום הפערים החברתיים הקיימים, עידוד תחרות והוזלת יוקר המחיה הבלתי נסבל. אנחנו בעד המגזר העסקי, בעד יזמות, חדשנות וחופש כלכלי. אבל אנחנו נגד מונופולים, נגד קרטלים, נגד קבוצות ריכוז שחוסמים תחרות ומעלים מחירים".

לדברי כחלון, "שמנו לנגד עינינו את האזרח. את הרצון שכל ישראלי, ותיק או עולה חדש, יחוש שהוא חי במדינה שדואגת לפרט והוא נהנה משוויון הזדמנויות בכל תחומי החיים. לכן, "כולנו" תפעל להקטנת הפערים ואי השוויון בין קבוצות ויחידים בישראל; תפעל להגברת הנגישות של אוכלוסיות מוחלשות לתעסוקה ולשירותי בריאות, חינוך ותחבורה, ותשומת לב מיוחדת תינתן להשגת המטרה שלמשפחות צעירות תהיה קורת גג בהישג יד".

ב"כולנו" מציינים, כי רוב אזרחי מדינת ישראל מאוכזבים מהמציאות הקיימת, "אנחנו מרגישים שזו לא המדינה והחברה שרצינו. אנו קמים בכל בוקר למציאות של קשיים כלכליים, פערים הולכים וגדלים, עוני נרחב, צמיחה שממנה נהנית רק שכבה מצומצמת, ומנהיגים החושבים לטווח הקצר ומשרתים קבוצות לחץ אינטרסנטיות.

עמותת חסדי שלום (צילום: facebook.com, KateRiep_Godbye)
"המציאות מאתגרת 80 אחוז מהציבור". חלוקת מזון של עמותת חסדי שלום | צילום: facebook.com, KateRiep_Godbye

"המציאות הכלכלית והחברתית בארץ מאתגרת לפחות 80% מהציבור בישראל. יוקר המחיה בדיור, במזון, בפיננסים, התחושה שהשירות הציבורי אינו פועל למען האזרח, אלא למען הנצחת קיומו, ביורוקרטיה ממשלתית מתסכלת, מחנק אשראי בנקאי לבעלי עסקים קטנים ובינוניים, ומונופולים על משאבים ציבוריים של כולנו - כל אלה גרמו לכך שתחושת התקווה נפגמה. המדינה כבר לא פועלת למעננו יותר".

"כדי להשיג את המטרות שלנו עלינו לדאוג שהמנהיגות הציבורית בישראל תהא מושתתת על אמינות ציבורית. הפרחת חלומות ותוכניות שווא, הבטחת פתרונות קסם לבעיות קריטיות - אינן תורמות דבר. אלה גורמות לציבור להתאכזב, להפסיק להאמין, להפסיק לקוות שיכול להיות פה טוב יותר.

"מנהיגות ציבורית ראויה צריכה להתוות חזון, לומר את הדברים נכוחה, להיות נקייה משחיתות, להתמודד באומץ לב מול קבוצות אינטרסים חזקות, להציג ניסיון מוכח של ביצוע, והכי חשוב - עליה להיות מונעת מאכפתיות ודאגה לעם. אנחנו פוסלים על הסף את הגישה השולטת כיום שמעוניינת שהמצב יישאר כמו שהוא היום, כי כך נוח לגורמים אינטרסנטיים, לגופים המרוויחים מהמצב הקיים", לשון המצע.

"כשמעל למיליון וחצי מאזרחי ישראל חיים מתחת לקו העוני, כחצי מהם ילדים, כשבעלי משפחות מרוויחים משכורות שגובהן מעל הממוצע ועדיין מתקשות לסיים את החודש, כשאי-השוויון גדל והפערים מתרחבים - עלינו לפעול. להפסיק להקים ועדות ציבוריות ולאשר תוכניות פופוליסטיות. להפסיק לדבר ולהתרכז בעשייה, להפסיק להתעסק בראייה תועלתנית פוליטית. עלינו לעמול, יום ולילה, למען הציבור בישראל", כותבים ב"כולנו".