113 ימים לבחירות: האיחוד בין מפלגות כחול לבן ותקווה חדשה, שעליו הכריזו אמש ראשי המפלגות בני גנץ וגדעון סער מביא את הרשימה המאוחדת ל-13 מנדטים – כך עולה הערב (שני) מסקר המנדטים שפרסמנו במהדורה המרכזית. בסקר בדקנו כמה אפשרויות נוספות, ובהן מה עושה הצטרפותו של הרמטכ"ל לשעבר, גדי איזנקוט, למפלגה של גנץ וסער או ליש עתיד. ימינה בראשות איילת שקד לא עוברת את אחוז החסימה באף אחת מהאפשרויות.

ישראל הולכת לבחירות - סיקור נרחב ב-N12:

בסקר המנדטים, בשאלה אם הבחירות לכנסת היו מתקיימות היום, לאיזו מפלגה היית מצביע? עומדת הליכוד בראש עם 34 מנדטים, כמו בסקר הקודם. יש עתיד זוכה ל-23 מנדטים, כחול לבן התקווה החדשה זוכה ל-13, הציונות הדתית עם 10 מנדטים, ש"ס עם 8, יהדות התורה עם 7, הרשימה המשותפת זוכה ל-6 מנדטים, כמו גם ישראל ביתנו.

מפלגת העבודה מגיעה ל-5 מנדטים, כאשר רע"ם ומרצ משיגות ארבעה מנדטים כל אחת. ימינה בראשות איילת שקד נותרת מתחת לאחוז החסימה עם 1.9% בלבד. בתמונת הגושים יש שינוי קל בלבד, כאשר גוש נתניהו זוכה ל-59 מנדטים והקואליציה הנוכחית זוכה ל-55 מנדטים.

השפעת הצטרפות איזנקוט לפוליטיקה

במצב שבו מצטרף הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט לאיחוד של כחול לבן התקווה החדשה, הרשימה המאוחדת עולה ל-15 מנדטים, אך נותרת המפלגה השלישית בגודלה. הליכוד נותרת עם 34 מנדטים, יש עתיד זוכה ל-21, כחול לבן ותקווה חדשה עם 15 מנדטים, הציונות הדתית נשארת על 10 מנדטים, ש"ס עם 8 ויהדות התורה עם 7 מנדטים.

הרשימה המשותפת וישראל ביתנו נשארות עם 6 מנדטים, העבודה עם 5, וגם רע"ם ומרצ נותרות עם ארבעה מנדטים כל אחת. גם כאן ימינה משיגה רק 1.8% מקולות הבוחרים ונותרת מתחת לאחוז החסימה. מבחינת תמונת הגושים, התמונה נותרת זהה, כאשר גוש נתניהו זוכה ל-59 מנדטים והקואליציה הנוכחית זוכה ל-55 מנדטים.

במקרה שבו בוחר הרמטכ"ל לשעבר בוחר להצטרף ליש עתיד, עולה מפלגתו של לפיד עם איזנקוט ל-24 מנדטים. במקרה כזה הליכוד נותרת עם 34 מנדטים, כחול לבן התקווה החדשה עם 13 מנדטים, הציונות הדתית עם 10, ש"ס עם 8 ויהדות התורה עם 7מנדטים.

בני גנץ וגדעון סער מכריזים על איחוד מפלגות (צילום: תומר ניוברג, פלאש 90)
13 מנדטים. גנץ וסער לאחר ההודעה על האיחוד, אתמול | צילום: תומר ניוברג, פלאש 90

ישראל ביתנו יורדת במנדט ל-5 מנדטים, בעוד הרשימה המשותפת נשארת עם 6 מנדטים, העבודה נשארת עם 5 מנדטים ורע"ם ומרצ נותרות יציבות עם 4 מנדטים. ימינה בראשות איילת שקד משיגה גם במקרה כזה 1.8% ונותרת מתחת לאחוז החסימה. גם במקרה הזה תמונת הגושים נותרת זהה, כאשר גוש נתניהו זוכה ל-59 מנדטים והקואליציה הנוכחית זוכה ל-55 מנדטים.

אם שר התקשורת יועז הנדל יצטרף לימינה בראשות איילת שקד תשיג המפלגה 2.8% מקולות הבוחרים, אך זה לא יעזור לה כדי לעבור את אחוז החסימה שעומד על 3.25%. במקרה הזה תוצאות הסקר נשארות זהות לחלוטין – גם בתמונת הגושים וגם בכמות המנדטים למפלגה כמו בסקר הראשון.

התאמה לראשות הממשלה

בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה נותר בנימין נתניהו בראש, אם כי נחלש מעט ומגיע ל-44% מכלל קולות המדגם. בקרב מצביעי מפלגות הקואליציה זוכה נתניהו ל-11%, ומקרב מצביעי האופוזיציה מגיע נתניהו ל-81%. ראש הממשלה יאיר לפיד נותר עם נתון דומה לסקרים הקודמים בשאלה הזו – כאשר 31% רואים בו כמועמד המתאים לראשות הממשלה. 59% מקרב מצביעי מפלגות הקואליציה ו-4% בלבד ממצביעי מפלגות האופוזיציה.

שרת הפנים איילת שקד בנתב"ג (צילום: רוי אלימה, פלאש 90)
מתחת לאחוז החסימה. איילת שקד | צילום: רוי אלימה, פלאש 90

מול בני גנץ מגיע נתניהו לנתון מעט יותר נמוך, כאשר 43% מקולות הבוחרים רואים בו כמועמד המתאים ביותר לראשות הממשלה. עם זאת, גם שר הביטחון בני גנץ מגיע לנתון נמוך מלפיד של 24% מקולות הבוחרים.

בסקר בדקנו גם מי הממשלה שנתפסת כאחראית לעלייה החדה ביוקר המחייה בישראל, כאשר 35% מהמשיבים מאשימים את הממשלה הנוכחית של לפיד ובנט, 32% האשימו את ממשלות נתניהו בשנים האחרונות ו-24% מהמשיבים תלו את עליות המחירים לעליות המחירים ברחבי העולם. בסקר בדקנו גם האם נכון או לא נכון שאיתמר בן גביר יכהן כשר בממשלה: 52% מהמשיבים אמרו כי זה לא נכון ו-33% אמרו שכן. עם זאת, בקרב מצביעי מפלגות האופוזיציה, 59% מהמשיבים ענו כי ראוי למנות את בן גביר לשר בממשלה הבאה.


מזמין הסקר: חברת החדשות

עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע

מועד איסוף הנתונים: 11/7/2022

אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה

מספר המשיבים בפועל: 506

טעות הדגימה המרבית: 4.4%+

שיטה סטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות

שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית

אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי + טלפוני