אחרי הכרזת הרמטכ"ל לשעבר שהוא מצטרף לרשימתם של גדעון סער ובני גנץ, סקר של מכון מדגם בראשות מנו גבע ששודר אמש (ראשון) במהדורה המרכזית מראה כי אילו הבחירות היו מתקיימות היום, המחנה הממלכתי היה מקבל 14 מנדטים. מדובר בהתחזקות של 2 מנדטים לעומת הסקר הקודם אחרי "עלות השחר", אז הרשימה הזו קיבלה 12. בפסגה - הליכוד בראשות נתניהו מקבלת 34 מנדטים ויש עתיד בראשות יאיר לפיד עם 23 מנדטים.

הבחירות לכנסת ה-25 - סיקור נרחב ב-N12:

לעומת הסקר הקודם - הליכוד נותר ללא שינוי, אך לפיד מאבד מנדט אחד, ייתכן שבעקבות הצטרפותו של איזנקוט למחנה הממלכתי. הציונית הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ' קיבלה בסקר 10 מנדטים, ש"ס עם 8, ויהדות התורה עם 7 מנדטים - שלושתן ללא שינוי לעומת הסקר הקודם.

 

 

 

גם בתחתית תמונת המנדטים נותרה כמעט ללא שינוי לעומת הסקר הקודם. הרשימה המשותפת בראשות איימן עודה מקבלת 6 מנדטים, מפלגת העבודה בראשות מרב מיכאלי עם 5 מנדטים, ומספר מנדטים זהה מקבלת גם ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן. רע"ם בראשות מנסור עבאס ומרצ עדיין קרובות לאחוז החסימה עם 4 מנדטים.

גדי איזנקוט מצטרף לבני גנץ ולגדעון סער
גדי איזנקוט מצטרף לבני גנץ ולגדעון סער

תמונת הגושים ללא שינוי, "הרוח הציונית" מתחת לאחוז החסימה

מי ששוב לא מצליחה לעבור את אחוז החסימה היא הרוח הציונית בראשות איילת שקד. בסקר הקודם קיבלה הרוח הציונית 2.1% מהקולות, ואילו כעת היא מקבלת פחות - 1.2% מהקולות. מפלגות נוספות שנשארו מחוץ לתמונה בסקר הזה: המפלגה הכלכלית בראשות ירון זליכה (0.8%), עלה ירוק בראשות דקל חץ-דוד עוזר (0.2%), ישראל חופשית בראשות אלי אבידר (0.2%) והבית היהודי בראשות יוסי ברודני (0.1%).

ישראל בדרך לבחירות - הזירה הפוליטית

מבחינת החלוקה לגושים, המצב נותר ללא שינוי. אם מחשיבים את הרשימה המשותפת כמי שנמצאת מחוץ לתמונת הגושים לעת עתה, גוש נתניהו עם 59 מנדטים, והגוש שמייצג את הקואליציה הנוכחית מקבל 55 מנדטים. הרשימה המשותפת כאמור עם 6 מנדטים.

בסקר נשאלו המשיבים גם כיצד היו מצביעים אילו המפלגה של איתמר בן גביר, "עוצמה יהודית", הייתה מתפצלת מהציונות הדתית ורצה בנפרד. במצב כזה, הליכוד מאבד מעט גובה ומקבל 31, יש עתיד נותרת עם 23, המחנה הממלכתי עם 14, עוצמה יהודית עם 8 והציונות הדתית עם 5. יתר המפלגות נותרות עם מספר מנדטים זהה לזה שבסקר המקביל, ללא הפיצול. גם במצב הזה הרוח הציונית לא עוברת את אחוז החסימה. 

 

שאלת ההתאמה לראשות הממשלה

עוד נשאלו המשיבים בסקר מי מתאים יותר להיות ראש ממשלה. בשאלה האם זה נתניהו או לפיד - חל שינוי לטובת נתניהו לעומת הסקר הקודם - 46% סבורים שנתניהו מתאים יותר, ו-29% חושבים שלפיד הוא המתאים. 19% ענו שאף אחד מהם, ו-6% השיבו שאינם יודעים.

בנימין נתניהו מצביעה בפריימריז של הליכוד (צילום: תומר נויברג, פלאש 90)
מאבד גובה במקרה של פיצול של סמוטריץ' ובן גביר. נתניהו | צילום: תומר נויברג, פלאש 90

בשאלה מי מתאים יותר לראשות הממשלה - נתניהו או גנץ - גם כאן חל שינוי לטובת נתניהו לעומת הסקר הקודם. 46% השיבו שנתניהו מתאים יותר, ו-22% השיבו שזהו בני גנץ. 25% השיבו שאף אחד מהם ו-7% ענו שאינם יודעים. מצביעי הליכוד נשאלו אם הם מרוצים מתוצאות הפריימריז האחרונים - 62% מהם השיבו שכן במידה רבה או רבה מאוד, ו-21% מהם ענו שכלל לא או במידה מועטה. יתר המשיבים ענו שאינם יודעים.

מרב מיכאלי (צילום: חדשות 12)
49% מרוצים מתפקודה. מיכאלי | צילום: חדשות 12

 גם לגבי תפקוד שרת התחבורה מרב מיכאלי נשאלו העונים. 31% מהם השיבו שתפקודה טוב או טוב מאוד, ו-57% ענו שתפקודה רע מאוד או די רע. 12% השיבו שאינם יודעים. על רקע השבוע הקטלני בכבישים, נשאלו המשיבים גם מהו לדעתם הגורם העיקרי לתאונות. 51% השיבו שהגורם האנושי (הנהגים, הולכי רגל, רוכבי אופניים ועוד), 27% ענו שחוסר באכיפה, 16% חשבו שאלה התשתיות ו-6% ענו שאינם יודעים. 


מזמין הסקר: חברת החדשות

עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע

מועד איסוף הנתונים: 14/8/2022

אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה

מספר המשיבים בפועל: 507

טעות הדגימה המרבית: 4.4%+

שיטה סטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות

שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית

אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי + טלפוני