15 ימים אחרונים לפני שאזרחי ישראל יצאו להצביע בפעם השלישית בתוך שנה אחת, סקר שערך מכון מדגם בראשות מנו גבע עבור חדשות 12 בשיתוף iPanel לפני כמה ימים באשר לשאלה: "האם אתה תומך או מתנגד להקמת ממשלה צרה בראשות בני גנץ בתמיכת הרשימה המשותפת מבחוץ?" מעלה כמה נתונים מעניינים.

לנתוני הסקר המלא

25% מכלל הנשאלים השיבו שהם תומכים בהקמת ממשלה צרה בראשות כחול לבן בתמיכת המשותפת. 58% מהנשאלים שמגדירים את עצמם כמרכז-שמאל הביעו תמיכה - ורק 6% מהנשאלים שמגדירים את עצמם כימנים תמכו.

למעלה ממחצית מהנשאלים, 56% הביעו התנגדות למהלך. 81% מאלו שמגדירים את עצמם ימניים התנגדו ו-22% מאלו שהגדירו את עצמם מרכז-שמאל. 19% מכלל הנשאחין השיבו שאינם יודעים, 13% מגוש הימין השיבו באותו אופן ו-20% מתומכי המרכז-שמאל.

פגישת של בני גנץ, איימן עודה ואחמד טיבי (צילום: אופק אבשלום)
גנץ בפגישה עם טיבי ועודה (ארכיון) | צילום: אופק אבשלום

מנתוני הסקר שפורסם בשבוע שעבר עולה שמפלגתו של בני גנץ, כחול לבן, עדיין מובילה על הליכוד בשני מנדטים - וזוכה ל-35 מנדטים בסקר. הליכוד בראשות נתניהו זוכה כאמור ב-33 מנדטים והרשימה המשותפת שומרת על כוחה ונותרת המפלגה השלישית בגודלה בישראל עם 13 מנדטים.

האיחוד בין העבודה, גשר ומרצ מניב 9 מנדטים לפי הסקר, ש"ס של אריה דרעי ויהדות התורה עם 8 מנדטים כל אחת - וישראל ביתנו של ליברמן וימינה של בנט ושקד נחלשות במנדט כל אחת - וזוכות ל-7 מנדטים לפי הסקר. עוצמה יהודית של איתמר בן גביר לא עוברת את אחוז החסימה גם לפי תוצאות הסקר הזה, וזוכה ל-2.2% תמיכה.

מהנתונים עולה שתמונת הגושים נותרת קפואה: 56 מנדטים לגוש הימין-חרדים לעומת 57 מנדטים לגוש המרכז-שמאל-ערבים. ישראל ביתנו של ליברמן נותרת לשון המאזניים עם 7 מנדטים.


מזמין הסקר: חברת החדשות

עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע

מועד איסוף הנתונים: 13.2.2020

אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה

מספר המשיבים בפועל: 505

מספר המתבקשים להשתתף: 3,507

טעות הדגימה המירבית: 4.4%+

שיטה סטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות

שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית

אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי + טלפוני

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות