איך ייראה האפקט של בחירות 2020? ספירת הקולות כבר החלה, וניסינו להבין על פי מדגם חדשות 12 (לתת לינק) מה השינויים בתמונת המנדטים הנוכחית לעומת תוצאות הבחירות באפריל ובספטמבר 2019 – ואיך ייראה הרכב המשכן החדש. מי המפלגות שהתחזקו וצירפו לעצמן חברי כנסת חדשים ומי נשאר הפעם בחוץ?

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

ולפי מדגם חדשות 12, מספר המנדטים של מפלגת הליכוד עומד על 37 לעומת 35 מנדטים באפריל 19 ו-32 מנדטים בספטמבר. יש שינוי ניכר במפלגה גם מבחינת מנדטים וגם מבחינת המועמדים – אלי בן דהן שובץ בעבר במקום ה-28 במפלגה ופרש אחרי שלא נבחר לכנסת הקודמת ברשימת ימינה. טלי פלוסקוב (לשעבר בכולנו) שלא הצליחה להיכנס לכנסת, חוזרת הפעם כשהיא במקום ה-35. גדי יברקן היה בשתי הבחירות הקודמות ברשימת כחול לבן, והפעם הוא עבר לליכוד והתברג גבוה במקום ה-20. אלי כהן ויפעת שאשא ביטון שרצו עם כחלון עברו גם הם לליכוד ונמצאים ברשימה במקומות ה-14 וה-29 בהתאם. נוסף על כך, נכנסים גם עוזי דיין, מאי גולן ואריאל קלנר – שכיהנו בכנסת ה-21, הקצרה בתולדות המשכן, וחוזרים לאחר מספר חודשים.

נתניהו בנאום לאחר תוצאות המדגם (צילום: N12)
נתניהו בנאום לאחר תוצאות המדגם | צילום: N12

הרשימה של כחול לבן לא השתנתה למעט המעבר של יברקן לליכוד. במקומו נכנס לרשימה אנדריי קוז'ינוב. עידן רול (הכנסת ה-21) ויוראי להב-הרצנו (הכנסת ה-21 וסוף ימי הכנסת ה-22) עלולים להישאר בחוץ, יחד עם קוז'ינוב שמתנדנד כרגע.

באפריל 2019 ישראל ביתנו עמדו על חמישה מנדטים בלבד. בספטמבר התחזקו מאוד והגיעו ל8 מנדטים, אולם על פי המדגמים כעת הם עומדים על 7. המשמעות היא שמרק איפראימוב יישאר בחוץ, ואילו יתר חברי הרשימה שמכהנים כעת ישמרו על כיסאותיהם.

מפלגת ש"ס זכתה באפריל ב-8 מנדטים. בספטמבר הם התחזקו במנדט אחד וצירפו לכנסת את משה אבוטבול. הפעם הוא עלול למצוא את עצמו בחוץ הפעם שוב, לאחר שהמדגם מראה שיזכו ל-8 מושבים בכנסת.

על פי המדגמים, העבודה-גשר-מרצ  עוברת את הטלטלה הגדולה ביותר כשהיא זוכה ב-7 מנדטים בלבד. באפריל העבודה ומרצ זכו ביחד ב-10 מושבים וגשר נשארה בחוץ. בספטמבר העבודה-גשר זכו ב-6 מנדטים והמחנה הדמוקרטי שכלל בתוכו גם את מרצ השיג 5 מנדטים. בסך הכול מאפריל פרשו מהמפלגות הללו אבי גבאי, טל רוסו, סתיו שפיר שנסגרה עסקה בלעדיה ושלי יחימוביץ'. מאפריל דרך ספטמבר ועד היום נשארו בחוץ עד לרגע זה – אילן גילאון, מיכל רוזין, עיסאווי פריג', עמר בר-לב ורויטל סוויד.

אימאן חטיב (צילום: N12)
אימאן חטיב ככל הנראה תהיה חלק מהכנסת הבאה | צילום: N12

מפלגות הימין עברו דרך גם הן מאפריל 2019 ועד היום. ימינה משמרת את מספר המנדטים שזכתה בהם גם בספטמבר – 7. באפריל התמודדו איחוד מפלגות הימין שהיו להן 5 מושבים בכנסת והימין החדש שלא נכנסו. בנט, שקד וכהנא נהנים מההחלטה להתמודד יחד תחת רשימת ימינה ויזכו לתפקידים בכירים גם בממשלה הנוכחית.

לעומת שאר המפלגות, יהדות התורה דווקא שומרת על יציבות כשהיא עומדת על 7 מנדטים על פי המדגם. באפריל היו להם 8 מקומות ובספטמבר 7. מי שנשאר בחוץ עוד מאפריל הוא יצחק פינדרוס. 

על פי המדגמים, עוצמה יהודית לא עוברת שוב את אחוז החסימה. באפריל, ראש המפלגה, איתמר בן גביר רץ במקום ה-7 של רשימת איחוד מפלגות הימין אך לא זכה להיכנס לכנסת.

הרשימה המשותפת מתחזקת מ-13 מנדטים בספטמבר ל-15 עכשיו. באפריל רצה הרשימה תחת שתי מפלגות שונות – רע"מ בל"ד ותע"ל חד"ש. מי שנכנס לכנסת על פי המדגם הנוכחי הן שתי חברות כנסת חדשות – סונדוס סאלח ואימאן חטיב.