לפני שלושה שבועות ובתיאום אומלל עם תחילת אירועי חודש הגאווה, נקלעה מחברת ספרי "הארי פוטר" ג'יי. קיי. רולינג לשערוריה בעקבות שורת ציוצים שיצאו נגד הקהילה הטרנסג'נדרית, ובהמשך גם בעקבות מאמר התגוננות שפרסמה. במאמר, בו רולינג חשפה גם כי היא שורדת של תקיפה מינית ומערכת יחסים מתעללת, היא הסבירה כי לדעתה המאבק הטרנסי להכרה ושוויון פוגע במאבק הפמיניסטי ארוך השנים וטענה, בין השאר, כי כניסתן של נשים טרנסג'נדריות לחדרי הלבשה או שירותים ציבוריים המיועדים לנשים הופכת את החללים הללו ללא-בטוחים עבור נשים סיסג'נדריות.

ובעוד כוכבי סרטי "הארי פוטר", שעבדו בצמידות רבה לרולינג לאורך הפקת סדרת הסרטים המצליחה, גינו את דבריה, הסופרת זכתה לאחרונה לתמיכתו של הקולגה הספרותי סטיבן קינג. זאת אומרת, תמיכה חלקית. רולינג פרסמה בתחילת השבוע רצף ציוצים בטוויטר בהם הגיבה למאמר מאת לויד ראסל-מויל, חבר הפרלמנט הבריטי מטעם מפלגת הלייבור, שגינה את רולינג על כך שהזכירה במאמרהּ שלה את הטראומות הפרטיות שעברה. את הציוצים חתמה רולינג בציטוט של הסופרת והפעילה הפוליטית אנדריאה דבורקין (מתוך הספר "משגל"): "פעמים רבות גברים מגיבים למילים של נשים - בעל פה או בכתב - כאילו הם מגיבים למעשי אלימות… כשנשים מדברות על הניסיון שלהן, זה לא מתוך שנאה, ולא מגיע להן שיביישו אותן על זה".

קינג צייץ מחדש את הציטוט של דבורקין, מה שגרם לרולינג לחשוב שהוא מחזק את כל טענותיה, וכשראתה את הציוץ מחדש כתבה: "תמיד הערכתי את סטיבן קינג, אבל היום האהבה שלי הגיעה - אולי לא לרמות של אנני ווילקס - אבל לגבהים חדשים… לא אשכח את הגברים שנקטו עמדה כשלא היו חייבים. תודה לך, סטיבן". אנני ווילקס, כזכור, היא המעריצה האובססיבית והאלימה שקינג מתאר בספר "מיזרי".

אבל הבטחנו קודם סיבוך, והנה הוא מגיע. עוקביו של הסופר המוכר תהו אם קינג - שבעצמו איננו זר לעימותים עם גולשים ברשתות החברתיות - תומך בעמדתה של רולינג, שכונתה על ידם TERF, כינוי גנאי לאישה שתומכת באג'נדה פמיניסטית כל עוד זו לא כוללת בתוכה נשים טרנסג'נדריות. קינג הבהיר כי הוא מתנער מתוכן דבריה של רולינג, וצייץ "נשים טרנסיות הן נשים" (זאת בשונה מעמדתה של רולינג, שחזרה מספר פעמים על הטענה כי נשיוּת היא תוצר של "חוויה נשית", הכוללת קבלת מחזור חודשי). רולינג, בתגובה, מחקה את ציוץ התודה שכתבה לקינג, ולמרות שהתגאתה בהערצתה אליו היא גם הפסיקה לעקוב אחריו בטוויטר.

דבריה של רולינג עוררו עליה, כאמור, ביקורת רבה מצד חובבים רבים של סדרת הספרים שכתבה, וגם מצד מי שהרוויחו מהפופולריות של "הארי פוטר". דניאל רדקליף, שגילם את הארי בסרטים המבוססים על ספריה של רולינג, פרסם הודעה מטעמו שגם בה נכתב "נשים טרנסיות הן נשים", ותגובת גינוי הגיעה גם מטעמם של מפתחי משחק הווידאו העתידי על בסיס "הארי פוטר", ממנהלי פארק השעשועים של "הארי פוטר" בלוס אנג'לס ומאתר המעריצים MuggleNet, שנחשב לביתה של אחת מקהילות המעריצים החזקות והגדולות ביותר ברשת.

בנוסף, בשבועות האחרונים פרסמו עוד ועוד מעריצי "הארי פוטר" תיעוד שלהם נפטרים מקעקועים בהשראת הספרים. "יש לי קעקוע 'הארי פוטר' בשקע המרפק (כואב מאוד)", כתב הקולנוען והמעריץ סת' דקר, "ואני הולך לכסות אותו כי (רולינג) היא אחד האנשים הכי פאקינג סתומים שאי פעם ראיתי. מגדר איננו מין". צייצנים נוספים כתבו "אז איך להפוך את קעקוע 'הארי פוטר' שלי לקעקוע סטיבן קינג?" ו-"זה כבר לא קעקוע של 'הארי פוטר', זה קעקוע של אלן ריקמן". ריקמן, שהלך לעולמו ב-2016, גילם את פרופסור סנייפ המרושע (וגם זה לא תמיד) בסדרת סרטי "הארי פוטר".