המשבר בתיאטרון הלאומי "הבימה" הגיע היום (ראשון) אל בית המשפט המחוזי בתל אביב, שם זעמה השחקנית גילה אלמגור על התנהלות הדירקטוריון והטיחה דברים קשים באוזני הנוכחים. השופט צפוי להודיע ביממה הקרובה על החלטתו לגבי עתיד התיאטרון.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"אין לי כסף לתת חלב לילדה שלי", זעקה אלמגור את שאמרה לה אחת העובדות בתיאטרון. "אז זה בא עד הנה ואתה רוצה לצרוח. שנצא עם כובעים לכיכר לאסוף כסף? מה זה? לא היה כדבר הזה. אני שחקנית 63 שנים, לא זוכרת יום כזה שאני צריכה להחזיק מלבישה שלא תתאבד כי אין לה כסף. מה זה?".

במהלך הדיון הודיעה חשבת משרד האוצר כי הגירעון החמור שאליו נקלע המוסד הוותיק, שהוערך עד כה בכ-40 מיליון שקלים, מגיע למעשה לסכום שהוא כמעט כפול מכך. השופט צפוי להודיע במהלך היממה הקרובה על החלטתו, כשבין האפשרויות עומדות סילוק ההנהלה הנוכחית ומינוי כונס נכסים במקומה וסגירת התיאטרון בתקווה להביא לפתיחתו מחדש אחרי תהליך הבראה.

התיאטרון חייב כיום כספים לשחקנים רבים ובהם אבי קושניר, נתן דטנר ושחקנים נוספים ששכרם קוצץ באופן קבוע כמו גילה אלמגור, דבורה קידר ועוד רבים. בכתבת "אולפן שישי" מסוף השבוע האחרון חשפה עובדת בכירה לשעבר במחלקת הכספים כיצד קיצצה ההנהלה בשכר השחקנים בשיטת "מצליח" - ובמסגרת זו שילמו לאלמגור רק על מחצית מהופעותיה.

"היינו מכסים ואומרים שזו הייתה טעות", הסבירה העובדת. כשהשחקנים היו מתקשרים לברר למה לא שולמה להם המשכורת המלאה, הסבירה העובדת, היו מתחמקים מלענות לטלפון ועושים "כל מיני טריקים כאלה, שלא ישיגו בכלל את מי שצריך לשאול את השאלות".

מתיאטרון "הבימה" נמסר בתגובה: "חבל שמדינת ישראל, שמנוהלת היום ע"י פקידי אוצר ולא על ידי שרים, מציגה נתונים לא מדויקים בפני בית המשפט, בחסות שכרון כוח מקומם וספינים תקשורתיים הזויים שמנסים לייצר דרמה. פקידי האוצר שוכחים לספר שעיקר הגירעון הינו באשמתה של המדינה, כשמנגד התיאטרון מסיים כבר שש שנים ברציפות, בכל שנה, בעודף תפעולי, וסובל רק בגלל חובות העבר למדינה והריבית הכבדה שקבעה המדינה לתיאטרון הלאומי שלה, כיוון שבחרה לתת לו הלוואות במקום מענקים".

"להבדיל מהצהרות החשבת המלווה, הדוחות המבוקרים של התיאטרון מראים שהגירעון נמוך משמעותית ממה שהוצג בבית המשפט על ידי החשבת המלווה. תיאטרון הבימה דוחה על הסף את הנתונים שהוצגו על ידי החשבת המלווה, ודורש מהמדינה ליישם מידית את ההבטחות השלטוניות שניתנו לו במהלך השנתיים האחרונות - כולל את ישום דוח "ועדת עמדי", ולהעביר ללא דיחוי את ההקצבה השוטפת כדי שניתן יהיה לשלם משכורות ל-400 השחקנים והעובדים".