"שכרנו את השלט הזה לחודשים" מסביר ל-mako יניב "ויש לנו חוזה חתום עם חברת אנקומדיה לפרסום חוצות עד לסוף הבחירות. בחלקו העליון של השלט יש סטטוס שמתחלף כל כמה זמן. הקודם היה 'או אופוזיציה או שלי יחימוביץ'. והסטטוס האחרון היה 'או דמוקרטיה או נוני מוזס'. ובחלקו התחתון של השלט כתוב 'בלי פחד בחורים ארץ חדשה'. הבוקר הבן אדם (יוסי אנקונינה, מנכ"ל החברה) קיבל טלפון מהסיירת הירוקה של לתל אביב להוריד את השלט, ואחר כך טלפון ממנהלת מחלקת השילוט של העירייה שאומרת מיד להוריד את השלט. הוא התקשר אלי ואמרתי לו שבשום פנים ואופן לא יוריד את השלט ושנפנה לבית משפט לצו מניעה".
יניב לא עצר שם, והמשיך בפעולה, שלדבריו היא זו שגרמה לעיריית תל אביב לשנות לפתע את החלטתה: "במקביל עשינו את מה שאנחנו עושים – אקטיביזם ולא נותנים לפוליטיקאים להסתתר מאחורי עורכי דין, דוברים ולוביסטים, אלא הולכים באופן אישי לקבל תשובות. הלכנו לעירייה עם סמארטפון ששידר בשידור חי את הביקור שלנו. חולדאי ירד מהעץ בקפיצה. במקום להפוך לפרשה הוא הוציא תגובה מגוחכת שאומרת 'מה פתאום אנחנו נותנים להם להיות עם השלט עד אחרי הבחירות'. אז למה מנהלת מחלקת שילוט איימה להוריד את השלט? אבל אנחנו מסמנים עוד וי, כי השלט שם והם יורים לעצמם ברגל כי מי שלא ידע שיש שלט כזה עכשיו יודע ואנחנו מחכים לסיבוב הבא".
העירייה: הדברים הינם הוצאת דיבה וחסרי בסיס
"היום הבנתי מה היא השיטה, תמיד ידעתי אבל היום הבנתי", אומר לנו אנקונינה. "אני עשר שנים בתחום הזה ועוד לא נתקלתי בדבר כזה. עיריית תל אביב איימה עלי פתאום שאם לא נסיר את השלט עוד היום ללא כל התרעה מוקדמת, הם יסירו אותו בעצמם ויתבעו את החברה שלנו ואת הלקוח מפרסם. מעולם לא נתקלתי בתגובה כל כך קיצונית. אמרתי להם 'רגע, עוד 20 יום למועד הבחירות, למה הכוחניות הזאת עכשיו?' הם לא רצו לתת תשובות. קיבלתי הודעה מאלדד שהלך לדבר איתם, איים עליהם בצו מניעה והנה פתאום הם מאשרים את השלט".
אנקונינה מסביר: "השלט הוקם על בניין בשיפוץ וההיתר שלו אכן מסתיים ב-31.12.12 אבל בביזנס שלנו ההיתר הזה שניתן לשנה, מוארך בשנה נוספת. התחלנו לעבוד על הבניין הזה במרץ 2011 כך שיש לנו עוד שלושה חודשים לפעול, על פי החוק החדש שאומר שהשנה הנוספת ניתנת על פי שיקול דעת של העירייה. על כל חודש נוסף בו יש שלט, אנחנו משלמים כ-32 אלף שקלים, אגרת שילוט על פי ההיתר שניתן לנו. ידענו שההיתר מסתיים רשמית ב-31.12 אבל תמיד יש חריגות, ומכיוון שמדובר רק ב-20 יום עד הבחירות לא הייתה צריכה להיות בעיה כמו שלא הייתה בעיה בעשר שנים שאנחנו פועלים בתחום. אבל פה, פתאום ביום אחד לא מתאים להם".